Торт “Монастирська хата по-новому”. Простий та швидкий рецепт без випічки
від Denzhyttya
17 Листопада, 2021
Торт “Монастирська хата” без духовки. Простий і швидкий у приготуванні, оскільки готується без випічки, і в той же час дуже смачний. Сьогодні це буде торт із сирним кремом
Інгредієнти:
Основа
- 260 грамів /30 шт – печиво Савоярді
Крем
- 400 грамів – м’який сир без крупинок (сир або вершковий сир)
- 300 грамів – сметана
- 120 грамів – цукрова пудра (6 ст. ложок)
- 20 грамів – ванільний цукор (4 ч. ложки)
- 120 грамів – вершкове масло
- 200-250 грамів – вишневе варення (будь-яке варення з кислинкою)
Просочення
- 200 мл – вода
- 70–100 грамів – вишневе варення (будь-яке варення з кислинкою)
Обсипання
- 15 грамів – чорний шоколад із вмістом какао 50%
Приготування:
- Для приготування крему в миску викласти розм’якшене вершкове масло. Додати ванільний цукор та цукрову пудру. Збити міксером до пишності та до повного розчинення цукрової пудри та ванільного цукру.
- В іншій мисці поєднати м’який сир і сметану. Якщо сир з крупинками, його потрібно попередньо пропустити через сито або пробити блендером до м’якості та однорідності. Сир і сметану збити міксером до пишності.
- Сирну масу відварити в масляну масу. Потім добре збити все міксером до пишноти крему. Тепер сирний крем готовий.
- Для приготування просочення з’єднати воду та варення. Все перемішати ложкою. Потім пропустити суміш через сито, щоб видалити крупинки від варення. Просочення готове.
- Приготувати плоску тарілку та змастити її невеликою кількістю крему. Кожне печиво савоярді занурити в просочення, дати просоченню стекти і викласти на тарілку. Викласти просочене печиво на тарілку таким чином, щоб між ними був зазор 2 мм. У мене вийшло два ряди печива. Кожен ряд – 5 штук. Усього 10 штук печива савоярді.
- Проміжки між печивом заповнити варенням чи джемом. Тепер печиво з варення покрити кремом. Крем повинен повністю закрити шар із печива та варення. Можна викласти крем в кулінарний пакет і викладати крем з пакета.
- Далі викласти другий шар печива, просоченого просоченням з варення з водою. Але при цьому зменшити кількість печива. Другий шар складаються із двох рядів по 4 штуки печива в кожному ряду. Також заповнити проміжки між печивом варенням або джемом. А потім зверху покрити другий шар кремом.
- Далі повторювати процедуру. Тільки наступний шар складатиметься з трьох печив у два ряди – всього 6 штук. Далі йде шар із двох печивів у кожному ряду – всього 4 штуки. Останній шар з одного печива в кожному ряду – лише 2 штуки. Останній ряд варенням не змащувати. Відразу на печиво нанести крем.
- Тепер закрити бічні сторони торта кремом.Відправити торт в холодильник мінімум на 3 – 4 години для стабілізації та застигання крему. Краще прибрати на ніч.
- Перед подачею на стіл прикрасити дах «хати» подрібненим шоколадом.
Джерело:
mandarynka.com.ua