Торт “Монастирська хата по-новому”. Простий та швидкий рецепт без випічки

Торт “Монастирська хата” без духовки. Простий і швидкий у приготуванні, оскільки готується без випічки, і в той же час дуже смачний. Сьогодні це буде торт із сирним кремом

Інгредієнти:

Основа

  • 260 грамів /30 шт – печиво Савоярді

Крем

  • 400 грамів – м’який сир без крупинок (сир або вершковий сир)
  • 300 грамів – сметана
  • 120 грамів – цукрова пудра (6 ст. ложок)
  • 20 грамів – ванільний цукор (4 ч. ложки)
  • 120 грамів – вершкове масло
  • 200-250 грамів – вишневе варення (будь-яке варення з кислинкою)

Просочення

  • 200 мл – вода
  • 70–100 грамів – вишневе варення (будь-яке варення з кислинкою)

Обсипання

  • 15 грамів – чорний шоколад із вмістом какао 50%

Приготування:

  1. Для приготування крему в миску викласти розм’якшене вершкове масло. Додати ванільний цукор та цукрову пудру. Збити міксером до пишності та до повного розчинення цукрової пудри та ванільного цукру.
  2. В іншій мисці поєднати м’який сир і сметану. Якщо сир з крупинками, його потрібно попередньо пропустити через сито або пробити блендером до м’якості та однорідності. Сир і сметану збити міксером до пишності.
  3. Сирну масу відварити в масляну масу. Потім добре збити все міксером до пишноти крему. Тепер сирний крем готовий.
  4. Для приготування просочення з’єднати воду та варення. Все перемішати ложкою. Потім пропустити суміш через сито, щоб видалити крупинки від варення. Просочення готове.
  5. Приготувати плоску тарілку та змастити її невеликою кількістю крему. Кожне печиво савоярді занурити в просочення, дати просоченню стекти і викласти на тарілку. Викласти просочене печиво на тарілку таким чином, щоб між ними був зазор 2 мм. У мене вийшло два ряди печива. Кожен ряд – 5 штук. Усього 10 штук печива савоярді.
  6. Проміжки між печивом заповнити варенням чи джемом. Тепер печиво з варення покрити кремом. Крем повинен повністю закрити шар із печива та варення. Можна викласти крем в кулінарний пакет і викладати крем з пакета.
  7. Далі викласти другий шар печива, просоченого просоченням з варення з водою. Але при цьому зменшити кількість печива. Другий шар складаються із двох рядів по 4 штуки печива в кожному ряду. Також заповнити проміжки між печивом варенням або джемом. А потім зверху покрити другий шар кремом.
  8. Далі повторювати процедуру. Тільки наступний шар складатиметься з трьох печив у два ряди – всього 6 штук. Далі йде шар із двох печивів у кожному ряду – всього 4 штуки. Останній шар з одного печива в кожному ряду – лише 2 штуки. Останній ряд варенням не змащувати. Відразу на печиво нанести крем.
  9. Тепер закрити бічні сторони торта кремом.Відправити  торт в холодильник мінімум на 3 – 4 години для стабілізації та застигання крему. Краще прибрати на ніч.
  10. Перед подачею на стіл прикрасити дах «хати» подрібненим шоколадом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: