Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова
від Denzhyttya
20 Листопада, 2021
На відміну від більшості подібних рецептів тертого пирога, цей виходить гарним, пишним, святковим. Він чудово підходить для прийому гостей.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- цукор 120+120 г
- вершкове масло, 250 г
- борошно, близько 450 г
- розпушувач, 10 г
- варення за смаком
- крохмаль, 2 ч.л
- горіхи до смаку, 150 г
Приготування:
- Масло вершкове розм’якшене змішуємо з 120 г цукру, на смак ваніліном і перемішуємо.
- Додаємо порціями жовтки та перемішуємо.
- Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та порціями вводимо в масу.
- Вимішуємо тісто, укладаємо в пакет та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Ділимо на дві частини, більшу і меншу.
- Форму з діаметром 24 см, застеляємо пергаментом і викладаємо більшу частину тіста, розподіляємо та формуємо бортики.
- Кладемо варення або джем за смаком, посипаємо подрібненими горіхами.
- Білки з дрібкою солі збиваємо до густої піни 3 хвилини.
- Всипаємо цукор та збиваємо ще 3 хвилини до стійких піків.
- Вмішуємо крохмаль та збиваємо 2 хвилини.
- Ложкою викладаємо білки, зверху розкладаємо невеликі шматочки тіста або можна натерти на тертці, якщо його заморозите.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але дивіться по духовці.
- Остуджуємо пиріг і за бажанням покриваємо цукровою пудрою.
Якщо є час і бажання, можна зробити швидкий крем із цукрової пудри та жирної сметани чи вершків та викласти зверху. Тоді схожість із кучугурами, вийде ще більшою.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua