Салат “Сувенір”. Рецепт до свята

Салат Сувенір – яскравий святковий салат, який прикрасить будь-який стіл. Виглядає він дуже красиво, виходить дуже смачним, всі інгредієнти чудово поєднуються між собою. Шари салату чудово тримають форму завдяки додаванню желейної речовини в майонез. Сам желатин у салаті абсолютно не відчувається.

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Майонез – 250 г.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Форель солона – 250 г.
  • Сир – 100 г.
  • Зелена цибуля — пучок
  • Червона ікра та кріп для прикраси

Приготування:

  1. Приготуйте желейне заправлення. Сухий желатин залийте водою, перемішайте, відставте на 10 хвилин убік, щоб він розбух і став густим. Через час розігрійте його в мікрохвильовій печі, дайте охолонути. Рідкий желатин влийте у майонез, перемішайте.
  2. Яйця заздалегідь зваріть “круто”, акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки та твердий сир натріть на дрібній тертці, з’єднайте в одній ємності, додайте 4 ст.л. майонезної суміші, перемішайте.
  3. Прямокутну форму застеліть харчовою плівкою. Всередину нижнім шаром викладіть суміш сиру та жовтків, розрівняйте лопаткою. Зелену цибулю наріжте, рівномірно висипте їх у форму, зверху полийте майонезом.
  4. Білки також натріть на дрібній тертці, змішайте з двома столовими ложками майонезу, викладіть наступним шаром, розрівняйте. Солону червону рибу наріжте кубиками або пластинками, покладіть на білки.
  5. Варену картоплю натріть на великій тертці, стружку викладіть останнім шаром салату. Зверху салат накрийте харчовою плівкою. Не дістаючи з форми, поставте в холодильник на 2 години для застигання шарів.
  6. Через зазначений час переверніть форму з вмістом на плоску тарілку. Салат звільніть від плівки, зверху прикрасьте свіжим кропом та червоною ікрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: