Листковий салат з куркою, яблуком, кукурудзою та яйцями

Незвичайний листковий салат з куркою, яблуком, кукурудзою та яйцями. Додавання яблука вносить приємну свіжість. Салат виходить соковитим, ніжним та дуже поживним.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 г
  • Яблуко – 140 г
  • Кукурудза консервована – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 40 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

З консервованої кукурудзи злийте маринад. У каструльці закип’ятіть 600 мл води та посоліть (1/2 ч. ложки). Опустіть куряче філе в окріп. Повторно доведіть воду до кипіння, потім зменшіть нагрівання до мінімуму. Варіть філе під кришкою приблизно 20-25 хвилин.

Паралельно з відварюванням курячого філе відваріть круто яйця (10 хвилин після закипання). Остудіть яйця у холодній воді.

Відварене куряче філе витягніть з бульйону і залиште охолоджуватися. Якщо ви відварюєте філе заздалегідь, остудіть його в бульйоні – так воно буде соковитіше. Наріжте куряче філе, що охололо, маленькими шматочками.

Починайте збирати салат. Я використовую для цього кільце, але можна просто викладати його на тарілку шарами. На плоску тарілку встановіть кільце сервіровки.

  1. Викладіть нарізане куряче м’ясо першим шаром. Полийте шар із курячого філе майонезом.
  2. Яблуко очистіть від шкірки і видаліть серцевину. М’якуш яблука натріть на великій тертці. Викладіть терте яблуко на шар курячого м’яса.
  3. Наступний шар – кукурудзяні зерна. Щедро змастіть цей шар майонезом.
  4. Яйця очистіть від шкаралупи та натріть на великій тертці. Викладіть яйця останнім шаром салату.

Поставте салат у холодильник на 20 хвилин. Після цього обережно зніміть кільце. Листковий салат з кукурудзою, яйцями, курячим філе та яблуком готовий. За рахунок яблука салат має дуже цікавий смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: