Торт “Медівник” за сімейним рецептом

Цей торт родом із дитинства. Тож чому б не приготувати його для своїх дітей? У цьому рецепті я поділюся з вами своїм сімейним варіантом приготування цього десерту. Сподіваюся вам сподобається.

Інгредієнти:

  • півсклянки меду
  • 180 грам цукру
  • 100 грам вершкового масла
  • 2 курячі яйця
  • 2 чайні ложки соди
  • пів чайної ложки 9% оцту
  • 500 грам пшеничного борошна

Для крему

  • 2 курячі яйця
  • 180 грам цукру
  • 250 мілілітрів молока
  • 200 грам вершкового масла

Приготування:

  1. У каструлю насипаємо цукор, додаємо вершкове масло та мед. Все добре перемішуємо, ставимо на плиту і чекаємо, поки розтопиться. Потім трохи нагріваємо та знімаємо з вогню. Додаємо оцет, соду і все перемішуємо. Масу, що вийшла, трохи охолоджуємо.
  2. Приготуємо крем. Яйця вбиваємо у чашку, змішуємо та виливаємо у сковороду. Додаємо до них цукор та молоко, перемішуємо. Варимо до загустіння, постійно помішуючи. Готовий крем перекладаємо в миску і добре охолоджуємо.
  3. До медової маси додаємо борошно (половину) і перемішуємо. Потім додаємо другу частину та знову перемішуємо. Масу, що вийшла, перекладаємо на стіл і замішуємо тісто.
  4. Готове тісто ділимо на 2 частини. Кожну скачуємо в ковбаску та нарізаємо на 6 частин.
  5. Беремо лист пергаменту і кладемо на нього шматочок тіста, розкачуємо в тонкий пласт і вирізаємо по діаметру торта. Таким чином розкачуємо всі коржі. Випікаємо їх у духовці, розігрітій до 180 градусів по 5-6 хвилин. Як тільки корж дістаємо з духовки, проходимо ножем по контуру вирізаного раніше діаметра торта.
  6. У чашу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо до білого стану. Додаємо охолоджений керм і перемішуємо.
  7. З обрізків робимо крихту.
  8. Збираємо торт. На дно форми кладемо перший корж, змащуємо кремом, потім другий корж і так доти, доки не зберете торт. Змащуємо їх невеликою кількістю крему, щоб торт не поплив. Готовий торт з усіх боків обмазуємо кремом та присипаємо підготовленою крихтою.
  9. Готовий торт залишаємо просочуватись на всю ніч, а потім подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: