Торт “Медівник” за сімейним рецептом
від Denzhyttya
22 Листопада, 2021
Цей торт родом із дитинства. Тож чому б не приготувати його для своїх дітей? У цьому рецепті я поділюся з вами своїм сімейним варіантом приготування цього десерту. Сподіваюся вам сподобається.
Інгредієнти:
- півсклянки меду
- 180 грам цукру
- 100 грам вершкового масла
- 2 курячі яйця
- 2 чайні ложки соди
- пів чайної ложки 9% оцту
- 500 грам пшеничного борошна
Для крему
- 2 курячі яйця
- 180 грам цукру
- 250 мілілітрів молока
- 200 грам вершкового масла
Приготування:
- У каструлю насипаємо цукор, додаємо вершкове масло та мед. Все добре перемішуємо, ставимо на плиту і чекаємо, поки розтопиться. Потім трохи нагріваємо та знімаємо з вогню. Додаємо оцет, соду і все перемішуємо. Масу, що вийшла, трохи охолоджуємо.
- Приготуємо крем. Яйця вбиваємо у чашку, змішуємо та виливаємо у сковороду. Додаємо до них цукор та молоко, перемішуємо. Варимо до загустіння, постійно помішуючи. Готовий крем перекладаємо в миску і добре охолоджуємо.
- До медової маси додаємо борошно (половину) і перемішуємо. Потім додаємо другу частину та знову перемішуємо. Масу, що вийшла, перекладаємо на стіл і замішуємо тісто.
- Готове тісто ділимо на 2 частини. Кожну скачуємо в ковбаску та нарізаємо на 6 частин.
- Беремо лист пергаменту і кладемо на нього шматочок тіста, розкачуємо в тонкий пласт і вирізаємо по діаметру торта. Таким чином розкачуємо всі коржі. Випікаємо їх у духовці, розігрітій до 180 градусів по 5-6 хвилин. Як тільки корж дістаємо з духовки, проходимо ножем по контуру вирізаного раніше діаметра торта.
- У чашу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо до білого стану. Додаємо охолоджений керм і перемішуємо.
- З обрізків робимо крихту.
- Збираємо торт. На дно форми кладемо перший корж, змащуємо кремом, потім другий корж і так доти, доки не зберете торт. Змащуємо їх невеликою кількістю крему, щоб торт не поплив. Готовий торт з усіх боків обмазуємо кремом та присипаємо підготовленою крихтою.
- Готовий торт залишаємо просочуватись на всю ніч, а потім подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua