Ніжна, смачна гарбузова запіканка

Гарбузова запіканка з манною крупою та сиром виходить ніжною та дуже смачною. Її оцінять навіть ті, хто не любить гарбуз зовсім. Так як гарбуз – продукт універсальний, яскраво вираженого смаку не має, тому в готовій страві особливо не відчувається.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500г
  • Сир домашній – 500г
  • Манна крупа – 100г
  • Молоко – 250 мл.
  • Цукор – 150г
  • Яйця – 3 шт
  • Масло вершкове – 15г
  • Сметана – 50 г

Приготування:

  1. Гарбуз чистимо, нарізаємо скибочками, складаємо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, варимо 15 хвилин.
  2. Воду зливаємо та збиваємо гарбуз блендером.
  3. З молока та манки варимо густу кашу. Змішуємо гарбузове пюре з кашею, додаємо яйця, сир, цукор і все ретельно перемішуємо.
  4. Далі розігріваємо духовку до 180 градусів, змащуємо форму олією, заповнюємо гарбузовою масою. Відправляємо до духовки на 25 хвилин випікатися.
  5. Готову запіканку перед подачею на стіл поливаємо сметаною або посипаємо цукровою пудрою. Приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: