Рецепт смачної “Польської” шарлотки

Крем, тісто, начинка – все гідне захоплення! Впевнено скажу – пробуйте та насолоджуйтесь!

Інгредієнти:

Для крему:

  • молоко 700 мл
  • цукор 180 гр
  • кукурудзяний крохмаль 80 гр
  • вершкове масло 50 гр
  • яйця 2 шт
  • сіль дрібка
  • ванільний цукор 1 ч.л

Для тіста:

  • борошно 500 гр
  • цукор 150 гр
  • вершкове масло 250 гр
  • яйця 2 шт
  • сметана 50 гр
  • розпушувач 6 гр
  • сіль 1/4 ч.л
  • ванільний цукор 1 ч.л

Для начинки:

  • яблука 1,3 кг
  • цукор 40 гр
  • вершкове масло 30 гр
  • лимонний сік 1 ст.л

Приготування:

  1. Почнемо з крему. Сотейник із молоком ставимо на плиту і доводимо майже до кипіння. У миску змішуємо цукор, кукурудзяний крохмаль, дрібку солі та 2 яйця. Все ретельно перемішуємо до однорідності.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  2. В отриману масу вливаємо частину гарячого молока і добре мішаємо, сотейник з молоком, що залишилося, з вогню не знімаємо. Потім вже цю перемішану суміш вливаємо в молоко, що залишилося і варимо крем до загустіння, інтенсивно помішуючи.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  3. Як тільки крем загусне і почне закипати – знімаємо з вогню, при цьому не припиняємо мішати. Додаємо ванільний цукор, вершкове масло та замішуємо до розчинення всіх інгредієнтів.
  4. Переливаємо крем в ємність, накриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо до охолодження.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  5. Займемося начинкою. Яблука очищаємо від шкірки та вичищаємо серцевину. Нарізаємо шматочками і відправляємо на сковороду з вершковим маслом. Додаємо цукор, лимонний сік і обсмажуємо до м’якості та випаровування вологи приблизно 10 хвилин.
  6. Готову начинку перекладаємо в миску і даємо повністю охолонути.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  7. У миску всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Натираємо шматок трохи замороженого вершкового масла. Перетираємо масло з борошном у дрібну крихту.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готуюРецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  8. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сметану, ванільний цукор і замішуємо до однорідності. Вливаємо суміш у сухі інгредієнти та замішуємо м’яке тісто.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  9. З отриманого тіста формуємо “валик”, ділимо тісто на 2 частини, де 1/3 відправляємо в морозилку на 30 хвилин, а більшу частину – холодильник.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  10. Збираємо пиріг. Форму змащуємо вершковим маслом або олією і трохи присипаємо борошном. Більшість тіста викладаємо на дно форми і рівномірно розподіляємо руками, формуючи високі борти.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  11. Можна тісто розкатати і качалкою, але мені зручніше це робити руками.
  12. У середину викладаємо яблучну начинку, а зверху заливаємо кремом. Найменшу частину тіста, яке прибирали в морозилку, натираємо на тертці, формуючи таким чином верхній шар.Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готуюРецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готуюРецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  13. Відправляємо пиріг у духовку на 25-30 хвилин при температурі 170-180 градусів (дивіться по духовці).Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую
  14. Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути до кімнатної температури, не виймаючи з форми. Після охолодження, рекомендується прибрати в холодильник хоча б на 2-3 години, щоб начинка добре “схопилася”. Рецепт смачної "Польської" шарлотки: за іншими рецептами не готую

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: