Шоколадний кекс “Зимова казка”
від Denzhyttya
26 Листопада, 2021
Смачний та красивий шоколадний кекс. Ошатний і святковий. З красивою білою глазур’ю, шматочками шоколаду та цукатами. Кекс виходить повітряний, пористий, з насиченим шоколадним смаком
Інгредієнти:
- Борошно ~ 210 г
- Цукор 150 г
- Соняшникова олія 50 мл
- Молоко 180 мл
- Яйце 3 шт
- Какао 25 г
- Розпушувач 10 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
Глазур:
- Цукор 100 г
- Вода 2 ст. л.
- Ванільний цукор 8 г,
- Желатин 4 г + Вода 1 ст. л.
Приготування:
- У тарілку для змішування додаю 3 яйця, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Збиваю віночком.
- Вливаю молоко та олію без запаху, знову перемішую. Заздалегідь просіяне борошно, какао та розпушувач додаю частинами, щоразу перемішуючи до однорідності.
- За консистенцією маса виходить схожа на густу сметану. Випікаю кекс у металевій формі. Можна використовувати будь-яку форму для випікання. Зсередини її змастила шматочком вершкового масла. Виливаю шоколадну суміш у форму, струшую.
- Ставлю випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Кекс випікається близько 35 хвилин. Кекс добре піднявся і пропікся. Даю йому повністю охолонути.
- Готую глазур: висипаю в тарілку желатин, додаю воду і даю йому 2-3 хвилини набрякнути. Висипаю в каструлю цукор, ванільний цукор та додаю воду. Даю суміші закипіти, цукор повинен повністю розчинитись.
- Виливаю суміш у глибоку тарілку, трохи охолоджую та додаю до неї желатин. Збиваю суміш міксером. Роблю її не надто густою.
- Покриваю глазур’ю кекс. Покривати треба швидко, глазур добре застигає. Прикрашаю шматочками шоколаду та цукатами.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки