Шаурма “Грецька” в домашніх умовах

Шаурма чи її ще називають інакше Шаверма давно має попит у ресторанних закладах. І ціна у неї досить гарна. Раніше ми її часто купували, а тепер готую її вдома, так як готувати її простіше простого. Ділюсь рецептом і з вами, адже вдома завжди смачніше.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 400 г (свинина чи курка)
  • Капуста пекінська – 1/2 качана
  • Огірки – 2 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Болгарський перець – 1 -2 шт
  • Зелень
  • Сметана – 6 ст.л.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Кетчуп – 4 ст.л.
  • Лаваш – 3 листи

Приготування:

  1. М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на олії до золотої скоринки, солимо і перчимо.
  2. Дрібно шаткуємо капусту, ріжемо огірки, помідори, болгарський перець (соломкою або півкільцями), дрібно січемо зелень.
  3. Робимо соус із сметани: для цього додаємо в сметану видавлений через прес часник, солимо? перчимо і перемішуємо.
  4. Додаємо до нарізаних інгредієнтів сметанний соус та кетчуп, добре перемішуємо.
  5. Розгортаємо листи лаваша. Я кожний листок розрізала навпіл на дві частини. Кладемо на середину лаваша начинку і загортаємо. У результаті у мене вийшло 6 штук готової шаурми.
  6. Далі загортаємо шаурму у фольгу, викладаємо на лист, відправляємо в розігріту духовку на 5 хвилин.

Грецька шаурма готова, приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: