Печінковий торт на закуску з цікавим прошарком
від Denzhyttya
7 Грудня, 2021
Багато хто готує такі тортики на святковий стіл. Виходить завжди красиво, багато, смачно і дуже ситно. Наш торт незвичайний, у ньому сховалися кілька начинок та смачний соус.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 2 яйця
- соняшникова олія в тісто + для смаження
- сіль
- перець
- 3-5 ст. л. борошна (може менше або більше – дивитися по тісту)
- 1 ст. л. майонезу + майонез для прошарку
Для начинки:
- печериці свіжі
- ріпчаста цибуля
- морква
- сир твердий або плавлений
- маринований огірочок
Для соусу:
- 20 гр. вершкового масла
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1,5 склянки молока
- 1,5 ст. л. борошна
- сіль
- перець
- сухий порошок часнику + суха або свіжа зелень
Приготування:
- Печінку пропустити через м’ясорубку. Додати яйця, 2 ст. л. олії, майонез та сіль. Потім всипати борошно. Замісити досить рідке тісто, як на млинці, але трохи густіше.
- Змастити сковороду олією і прожарити. Пекти печінкові коржі з двох сторін, змащуючи сковороду після кожного другого. Можна випікати і на сухій.
- Приготувати соус бешамель. Для цього розтопити в сотейнику вершкове масло, влити олію. Обсмажити в олії борошно і тонким струмком влити молоко. Постійно помішувати соус, поки він не почне густіти і не зникнуть всі грудочки.
- Посолити, поперчити. Приправити за смаком меленим порошком часнику та зеленню. Уварити до потрібної густини.
- Начинки у нас різні – це і є родзинка рецепту.
- Тому спочатку обсмажується півкільцями цибулю до карамельного кольору на олії.
- Далі окремо потрібно обсмажити скибочками гриби. І третя начинка – спасерувати моркву з цибулею, а четверта – натерти на тертці маринований огірок. І, звісно, натираємо сир. Все в різні тарілочки.
- Можна піти далі і за наявності коржиків з печінки зробити ще такі начинки: відварені нарізані яйця з сиром і майонезом, свіжі помідори тонкими кружечками, подрібнені оливки або суміш тертого сиру з часником і зеленню в майонезі.
- Збираємо закусочний торт: викласти перший печінковий корж і змастити його тонким шаром майонезу, потім першу начинку з моркви та цибулі, залити все щедро соусом бешамель.
- Знову корж + майонез + тертий сир та трохи соусу. Наступний шар корж на нього майонез, півкільця цибулі, гриби та соус бешамель.
- На начинку укласти черговий коржик, майонез та тертий огірок. Його соусом заливати не потрібно. Накрити печінковим коржем, покрити майонезним шаром і укласти останню начинку з моркви та цибулі.
- Можна прикрити конструкцію коржиком, посипати сиром і щедро змастити майонезом або полити соусом.
- Перед подачею обов’язково витримати закуску у холодильнику не менше 2 годин.
Прикрашати на свій смак. Можна нарізати яєчним білком та жовтками. Або просто посипати свіжою зеленню.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua