Смачна та густа підлива для котлет, голубців і не лише для них

Навіть якщо Ваші котлети вийшли трохи сухуватими, є спосіб виправити все. У цьому випадку я рекомендую подавати разом із котлетами підливу, яка готується дуже швидко.

До речі, ця підлива ідеально поєднується не тільки з котлетами, але з будь-якими іншими стравами та гарнірами.

Інгредієнти:

  • Соняшникова олія (без запаху) – 5 столових ложок;
  • Томатна паста – 5 ложок столових;
  • Сметана – 5 ложок столових;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Борошно – 5 чайних ложок;
  • Вода (краще бульйон) – 3,5 склянки;
  • Сіль, чорний перець та спеції – за смаком.

Приготування:

  1. У невеликій каструльці розігріти олію та вершкове масло. Вогонь має бути нижчим за середній. Не можна дозволяти олії кипіти.
  2. Після висипати борошно в масло і розмішувати до однорідності. Найпростіше це зробити віночком, у крайньому випадку виделкою. Необхідно розбити все до єдиної борошняної грудочки.
  3. Далі до каструлі слід додати томатну пасту і знову перемішувати до однорідного стану.
  4. Влити частину бульйону (або воду). Знову перемішувати віночком, підлива почне густіти. Тепер долити решту бульйону. Перемішати.
  5. Підливу посолити, додати перець і спеції на власний розсуд. На цьому етапі краще віночок замінити на силіконову або дерев’яну лопатку, або скористатися звичайною ложкою.
  6. Тепер додати сметану і як тільки підлива почне кипіти, одразу прибрати її з вогню та перемішати. Підлива готова.

Смачна та густа підлива для котлет, голубців і не лише для них

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: