Омлетний торт з овочами і сиром: на сніданок і на святковий стіл

Така страва відмінно підійде на святковий стіл в якості закусочного торта, а також його можна приготувати для всієї родини на сніданок.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 12 шт.
  • Борошно – 250 г
  • Домашній сир – 250 г
  • Сіль, перець – за смаком

Для начинки:

  • Червоний солодкий перець
  • Жовтий солодкий перець
  • Печериці
  • Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
  • Домашній сир
  • Солоні огірки
  • Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
  • Моцарелла
  • Мускатний горіх

Крім того:

  • Шматочки бекону
  • Зелена цибуля
  • Дерев’яні шпажки

Приготування:

  1. Замішуємо тісто з яєць, борошна і домашнього сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
  2. Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з домашнім сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець прожариться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцареллою.
  3. Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
  4. Для третього шару у нас в запасі є начинка зі шматочків шампіньйонів – додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром – краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був у пункті 3.
  5. У четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
  6. Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
  7. Нарешті, готуємо останній млинець – вже без начинки – і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
  8. Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: