М’які та пишні булочки, які готуються із простих продуктів
від Denzhyttya
13 Грудня, 2021
М’які та пишні булочки готуються із звичайнісіньких продуктів. Виходить повітряне диво із ніжним заварним кремом.
Інгредієнти:
- молоко, 180 мл
- цукор, 50 г
- дріжджі сухі, 8 г
- масло вершкове, 20 г
- олія соняшникова, 3 ст.л
- білок, 1шт
- борошно, 350 г
- сіль дрібка, ванілін до смаку
Для приготування крему необхідно:
- жовток, 1 шт
- молоко, 250 мл
- цукор, 40 г
- ванілін
- крохмаль кукурудзяний чи звичайний, 20 г
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо.
- Додаємо розм’якшене вершкове масло та олію, перемішуємо віночком до однорідності.
- Вливаємо білок і збиваємо масу віночком.
- Всипаємо просіяне борошно, і вимішуємо густе тісто. Краще всипайте частинами, щоб тісто рівномірно вимішувалось.
- Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Для крему змішуємо всі продукти, перебиваємо віночком до однорідності і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи, поки крем не стане густим. Охолоджуємо.
- Розкачуємо пласт тіста і ріжемо його смужками. Кожну згортаємо равликом і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
- Змащуємо збитим жовтком і вичавлюємо крем по всій поверхні булочки.
- Випікаємо при 190 градусах близько 20-25 хвилин.
Булочки виходять дуже повітряними, м’якими, ароматними та довго залишаються свіжими. Можна зробити один великий пиріг, який перед подачею ріжуть порційними шматочками.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua