Салат “Найніжніший” до святкового столу

Ще один варіант багатошарового салату до святкового столу. Склад досить простий та звичний. Готується швидко та дуже просто.

Інгредієнти:

  • 3 шт картоплі
  • 300 грам курячого філе
  • 1 цибулина
  • 3 курячі яйця
  • 1 плавлений сирок
  • майонез
  • сіль, перець за смаком

Для маринаду

  • дрібка цукру
  • 3 столові ложки яблучного оцту

Приготування:

  1. Картоплю наперед відварюємо або запікаємо до готовності, потім очищаємо. Яйця відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи. Куряче філе заздалегідь відварюємо до готовності та залишаємо в бульйоні до повного охолодження. Такий спосіб приготування допоможе зберегти його соковитість.
  2. Картоплю натираємо на великій тертці та викладаємо першим шаром на тарілку. Солимо і перчимо на смак, змащуємо майонезом.
  3. Куряче філе нарізаємо дрібнішими шматочками. Викладаємо другим шаром на салат, рівномірно розподіляємо. Змащуємо майонезом.
  4. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо в миску, додаємо до неї цукор і злегка стискаємо руками. Потім додаємо оцет і залишаємо маринуватися на 5 хвилин. Через відведений час з цибулі зливаємо маринад, а саму цибулю викладаємо наступним шаром в салат.
  5. Яйця натираємо на великій тертці та викладаємо на шар із цибулі. Робимо зверху майонезну сіточку. Зверху натираємо на дрібній тертці плавлений сир, змащуємо майонезом і прибираємо в холодильник настоюватися на кілька годин. А потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: