Дуже смачний новорічний салат «Часточка апельсина»
від Denzhyttya
18 Грудня, 2021
Чудовий та дуже смачний салат для новорічного застілля. Готується салат досить просто, особливих продуктів у складі немає, але його оформлення вимагає деякої вправності. До речі, можна приготувати і другий варіант салату – часточку лимона. В цьому випадку для прикраси беремо жовтки варених яєць, проте часточка апельсина виглядає більш урочисто і яскраво.
Інгредієнти:
- відварена або копчена курка (філе без шкіри та кісток) – приблизно 300 грам
- відварена морква середнього розміру – 3 штуки
- консервовані печериці – близько 250 грам
- курячі яйця, зварені круто – 4 штуки
- твердий сир – приблизно 120 грам
- відварений рис – 200–230 грам
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
Крім цього, візьмемо майонез, сіль, мелений перець, цукор та столовий або яблучний оцет.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, додаємо 2 чайні ложки цукру, трохи солі, яблучний оцет (3 столові ложки) або столовий оцет (1 столову ложку) і трохи кип’ятку (приблизно 0,5 склянки). Залишаємо маринуватися на 20 – 30 хвилин.
- Куряче філе та печериці нарізаємо невеликими шматочками. Яйця розбираємо на білки та жовтки, натираємо їх на тертці у різні миски. Натираємо також сир та моркву.
- Першим шаром викладаємо відварений рис, змащуємо його майонезом, присипаємо сіллю та перцем. Рису надаємо форму часточки апельсина.
- Зверху на рис викладаємо нарізану курку, також змащуємо шар майонезом, і викладаємо промариновану цибулю, зливши з неї весь маринад. Знову наносимо сітку майонезу або просто змащуємо ним шар.
- Наступним буде тонкий шар моркви. Основну частину моркви залишаємо для прикраси салату. Якщо готуємо лимонну часточку, шар моркви збільшуємо. Також змащуємо майонезом.
- Укладаємо гриби, майонез, потім – жовтки яєць (для апельсинової часточки, для лимонної цей шар пропускаємо). Наносимо майонез, а потім шар тертого сиру. Змащуємо поверхню салату майонезом, посипаємо частиною тертого білка і приступаємо до оформлення.
- Майонезом розмічаємо межі декору, укладаємо терту моркву, пересипаємо перегородки тертими білками. Для лимонної часточки замість моркви наносимо терті жовтки (або тертий сир). Край салату обсипаємо тертою морквою (жовтками чи сиром), утворюючи кірку апельсина чи лимона. Салату даємо просочитися у холодильнику протягом 2 – 3 годин.
- Цей салат можна викласти не тільки у формі часточки, але й повним колом – формою кола апельсина або лимона, збільшуючи кількість інгредієнтів у 2 – 3 рази. Тут все залежить від особистого бажання, а також кількості людей за святковим столом.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua