Салат «Тигр» на Новий рік 2022
Наближається новий 2022 рік, що пройде під знаком Чорного Водяного Тигра.
Пропоную вам рецепт святкового салату , який приємно здивує ваших гостей знайомим смаком і порадує оригінальним зовнішнім виглядом. Однозначно, ця страва не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Приготуйте цей салат і створіть чудову атмосферу за святковим столом!
Інгредієнти:
- Морква 200 г
- Майонез 3 ст.
- Перець чорний молотий за смаком
- Цибуля червона 1 шт.
- Картопля 200 г
- Маслини 50 г
- Риба консервована 1 банки
- Яйця варені 3 шт.
- Сіль за смаком
Приготування:
Етап 1 / 7
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: рибні консерви (сайра, сардини, горбуша), яйця, картопля, морква, червона цибуля, маслини, сіль та майонез.
Картоплю, моркву та яйця потрібно заздалегідь відварити до готовності.
Краще, щоб перед нарізкою салату продукти полежали у холодному місці хоча б 1 годину.
Етап 2 / 7
Картоплю очистити та натерти на тертці.
Страву для подачі змастити майонезом і викласти терту картоплю, формуючи голову тигра.
Посолити, поперчити та нанести сіточку майонезу.
З рибних консервів злити рідину, прибрати кісточки та спеції, якщо є, і розім’яти виделкою.
Викласти на шар картоплі шар рибних консервів.
Нанести сіточку майонезу.
Етап 4 / 7
Червону цибулю дрібно нарізати.
Нанести на консерви шар цибулі.
На цибулю нанести сіточку майонезу.
Варені яйця розділити на білки та жовтки.
Окремо натерти жовтки та білки.
Небагато жовтків відкласти для прикраси.
Решту – змішати.
Викласти на цибулю шар яєць, притискаючи його з усіх боків та з боків, таким чином ховаючи під ним решту шарів салату.
Обмазати салат майонезом з усіх боків.
Етап 6 / 7
Моркву натерти на великій терці.
Зверху та з боків салату викласти терту моркву (як на фото), формуючи шерсть тигра.
З відкладеного тертого жовтка та маслин сформувати очі, вуха, рот та ніс тигра.
Майонезом викласти мордочку тигра.
За допомогою дрібно нарізаних маслин позначити смужки тигра.
З шматочка моркви вирізати язик тигра.
Поставити салат у холодильник мінімум на одну годину для просочення.
Смачного!