Бабуся навчила готувати смачні пісні пампушки
від Denzhyttya
5 Січня, 2022
Зазвичай пампушки готуються зі здобного тіста, яке містить яйця, молоко, масло. Всі ці продукти заборонені під час посту, а ось урізноманітнити своє меню в цей період просто потрібно. У цьому покроковому рецепті ми хочемо розкрити вам приготування пісних пампушків на дріжджах, які не містять заборонених продуктів.
Наші пісні пампушки у своєму складі містять один незвичайний для випічки компонент – рідке картопляне пюре на воді. Саме воно і дозволило виключити всі компоненти тваринного походження. При цьому наші пісні пампушки виходить не менш пишними і м’якими. Спробуйте цей чудовий рецепт і ви. Можливо, результат так приємно вас здивує, що ви готуватимете їх не лише під час посту.
Інгредієнти:
- Вода – 100 мл
- Дріжджі свіжі – 20 г
- Картопля – 2 шт
- Олія соняшникова рафінована – 300 мл
- Борошно пшеничне – 2.5 стакана
- Цукор – 3 ст. л
- Цукрова пудра – 1 ст. л
- Сіль – 0.5 ч. л
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться борошно, цукор, картопля, сіль, олія, живі дріжджі.
- Нагріти воду до 36°С. Розкришити живі дріжджі і додати їх у воду разом із борошном (2 ст. л.) та цукром (1 ст. л.). Перемішати та залишити на 10-15 хвилин.
- Попередньо почистити та відварити картоплю (2 штуки). З картоплі та картопляного відвару приготувати дуже рідке пюре. Охолодити до кімнатної температури. Такого пюре нам знадобиться 150 мл.
- Додати картопляне пюре до дріжджів.
- Вмішати решту цукру (2 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), просіяне борошно. Кількість борошна в рецепті вказано дуже умовно, оскільки воно істотно залежатиме від густоти картопляного пюре, яке ви приготуєте. Тому вмішуйте борошно невеликими порціями, щоби не помилитися.
- Тісто в результаті має бути дуже м’яким, трохи липким.
- Накрити тісто рушником і залишити у теплому місці на 45 хвилин. За цей час тісто підросте.
- Розкатати тісто на трохи присипаній борошном дошці. Товщина тіста 2-2,5 сантиметри. За допомогою склянки вирізати пампушки.
- Розкласти пампушки на обробній дошці та залишити у теплому місці на 15-20 хвилин .
- У сковороді розігріти олію (300 мл). Обсмажити пампушки по обидва боки на середньому вогні до золотистого кольору.
- Вийняти пампушки і викласти їх на паперові серветки для того, щоб вони увібрали зайвий жир.
- Перед подачею посипати пампушки з усіх боків цукровою пудрою(1 ст. л.).
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua