Навіть якщо мало часу, післясвятковий суп готую обов’язково
від Denzhyttya
16 Січня, 2022
Після смачних та калорійних святкових страв наш організм просто вимагає легкого, та водночас ситного та смачного супу. Сьогодні готуємо суп із індичкою та мушлями.
Інгредієнти:
- філе індички/курки – 250 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- печериці – 200 г
- макарони “Мушля” – 50 г
- вода – 1,8 л
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- куркума – 1/4 ч.л.
- зелень
Приготування:
- У мене 250 г індички, але легко можна взяти і філе курки. М’ясо нарізаємо на маленькі шматочки.
- Одну велику цибулину нарізаємо дрібно. А ось морква в даному супі мені подобається кружечками, нарізаємо тонко, щоб не довго варилася. Далі кладемо шматочки м’яса. Води наливаємо 1,8 л. Знімаємо пінку, яка утворилася, і додаємо 1 ч.л. солі. Варимо філе індички чи курки 15 хвилин на слабкому вогні. За цей час обсмажимо овочі та гриби.
- У сковороду наливаємо олію, розігріваємо її і висипаємо нарізану цибулину. Пасеруємо протягом хвилини і додаємо моркву. Перемішуємо і всипаємо на смак сіль і чорний мелений перець. Смажимо овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи. Перекладаємо моркву та цибулю поки що в окрему миску.
- А в цю ж сковороду додаємо олію і висипаємо нарізані печериці. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин на помірному вогні.
- Тепер до м’яса додаємо мушлі, перемішуємо, проварюємо 3 хвилини, кладемо обсмажені цибулю, моркву та гриби. Знову перемішуємо.
- За хвилину до готовності я в суп кладу ч.л. куркуми, пробую суп за смаком і, якщо потрібно, підсолюю. Все, вимикаю плиту, накриваю суп кришкою та даю постояти 10 хвилин.
- Такий суп вариться швидко, виходить легкий, але ситний та смачний. А якщо вам подобаються вершкові супи, то разом із додаванням обсмажених овочів у суп додайте 150 мл вершків жирністю 10%, а кількість води спочатку зменшіть. Перед подачею суп присипаємо свіжою подрібненою зеленню і кличемо сім’ю до обіднього столу.
Джерело:
zhyttia.com.ua