Рецепт сподобається всім любителям класичних тортів

Шаруваті та м’які коржі торта, вкриті ніжним та повітряним кремом зі сметани та крихтою, це один із класичних німецьких тортів. Крем ви можете робити на свій смак.

Інгредієнти:

  • масло вершкове жирне, 180 г
  • борошно, 250 г
  • сметана жирна, 150 г
  • сіль дрібку
  • розпушувач, 3 г

Для крихти необхідно:

  • масло вершкове, 100 г
  • борошно, 150 г
  • цукор, 70 г
  • ванілін

Для приготування крему необхідно:

  • сир вершковий або сир домашній, 400 г
  • вершки жирні, 200 г
  • пудра цукрова, 100 г
  • ванілін

Приготування:

  1. Для прошарку вам знадобиться будь-який джем або варення.
  2. Для крихти в просіяне борошно всипаємо цукор, ванілін за смаком і натираємо вершкове масло. Масу перетираємо руками в крихту і ставимо в холодильник.
  3. Для тіста змішуємо сметану з ваніліном за смаком, дрібкою солі, перемішуємо.
  4. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
  5. Натираємо на тертці вершкове масло, додаємо сметану і вимішуємо м’яке тісто. Ділимо на 4 частини.
  6. Обертаємо їх плівкою і відправляємо на 2 години в холодильник.
  7. Кожну частину розкачуємо в пласт або коло, як вам зручно, проколюємо виделкою і викладаємо на лист, застелений пергаментом. Кожен корж присипаємо крихтою.
  8. Випікаємо близько 15 хвилин при 200 градусах.
  9. Гарячі коржі рівняємо гострим ножем і залишаємо охолоджуватися.
  10. Для крему збиваємо занурювальним блендером сирну масу з пудрою та холодними вершками.
  11. Формуємо торт, змащуючи коржі джемом або варенням, а потім кремом, обмазуємо боки і посипаємо тертим шоколадом, кокосовою стружкою та іншими смачними доповненнями.
  12. Відправляємо торт у холодильник на 12 годин.

Німецький торт "Фрізський". Сподобається всім любителям класичних тортів

У вас вийде ніжне та м’яке диво, яке можна подавати на святковий стіл та готувати для того, щоб просто порадувати сім’ю ласощами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: