Як приготувати турецькі пончики за 10 хвилин
від Denzhyttya
17 Січня, 2022
Хто з подорожуючих по Туреччині не помічав дивної різноманітності місцевих солодощів? Прилавки кондитерських, розташованих уздовж вулиць, ломляться від красивих і смачних десертів. Моє улюблене частування – турецькі пончики . Так вони мені сподобалися, що я навчилася готувати їх в домашніх умовах!
Дивно, але за лаштунками турецьких кондитерських не відбувається ніякого дива. Місцеві жителі навчилися готувати найрізноманітніші частування, використовуючи мінімум простих продуктів.
Інгредієнти:
- Молоко 200 мл
- Яйця 1 шт
- Сіль 1 ч.л.
- Сода 10 г
- Борошно пшеничне 360 г
- Олія для смаження
Приготування:
- Змішайте молоко, яйце і сіль.
- Додайте до інгредієнтів борошно і соду, замісіть тісто.
- Присипте борошном робочу поверхню, розділіть тісто на 4 однакові частини. Кожну скачайте в кульку.
- Розкачайте кожен шматок тіста в пласт і наріжте смужками поперек, а потім розділіть навпіл.
- Викладіть шматочки тіста один на одного таким чином, як показано на фото.
- За допомогою палички продавіть центр тіста уздовж, формуючи човники. Злегка прищипніть краї.
- У сотейнику розігрійте олію і готуйте пончики до рум’яності. Знадобиться близько 5 хвилин.
Універсальне тісто, яке використовується для приготування турецьких солодощів , дає можливість подавати страву і як десерт , і як закуску. Ми звикли змащувати пончики варенням і їсти з чаєм. А ще можна подавати їх із супом і другими стравами.