Як приготувати турецькі пончики за 10 хвилин

Хто з подорожуючих по Туреччині не помічав дивної різноманітності місцевих солодощів? Прилавки кондитерських, розташованих уздовж вулиць, ломляться від красивих і смачних десертів. Моє улюблене частування – турецькі пончики . Так вони мені сподобалися, що я навчилася готувати їх в домашніх умовах!

Дивно, але за лаштунками турецьких кондитерських не відбувається ніякого дива. Місцеві жителі навчилися готувати найрізноманітніші частування, використовуючи мінімум простих продуктів.

Інгредієнти:

  • Молоко 200 мл
  • Яйця 1 шт
  • Сіль 1 ч.л.
  • Сода 10 г
  • Борошно пшеничне 360 г
  • Олія  для смаження

Приготування:

  1. Змішайте молоко, яйце і сіль.
  2. Додайте до інгредієнтів борошно і соду, замісіть тісто.
  3. Присипте борошном робочу поверхню, розділіть тісто на 4 однакові частини. Кожну скачайте в кульку.
  4. Розкачайте кожен шматок тіста в пласт і наріжте смужками поперек, а потім розділіть навпіл.
  5. Викладіть шматочки тіста один на одного таким чином, як показано на фото.
  6. За допомогою палички продавіть центр тіста уздовж, формуючи човники. Злегка прищипніть краї.
  7. У сотейнику розігрійте олію і готуйте пончики до рум’яності. Знадобиться близько 5 хвилин.

Універсальне тісто, яке використовується для приготування турецьких солодощів , дає можливість подавати страву і як десерт , і як закуску. Ми звикли змащувати пончики варенням і їсти з чаєм. А ще можна подавати їх із супом і другими стравами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: