Давно забуте старе “Віденське печиво”
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Печиво – виручалочка саме так я його називаю. Мінімум інгредієнтів та часу та смачне розсипчасте печиво у вас на столі. Якщо вам подобаються швидкі та не складні рецепти, то забирайте його собі у скарбничку.
Інгредієнти:
- Маргарин – 200 г
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 3 склянки
- Яйце – 2 шт
- Сода – 0.5 ч.л.
- Сіль – дрібка
- Варення
Приготування:
- Перемішуємо яйце із цукром. Розтоплюємо маргарин і перемішуємо разом із цукром та яйцем.
- Всипаємо борошно, додаємо соду та сіль, перемішуємо.
- Тісто має вийти еластичним, якщо раптом борошна замало, то додаємо ще.
- Четверту частину тіста загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильну камеру (щоб тісто схопилося).
- Тісто, яке залишилося, розкачуємо тонким шаром, рівномірно розподіляємо по деку і змащуємо варенням (варення бажано взяти густе щоб сильно не розтікалося).
- Той шматочок що лежав у морозилці натираємо на великій тертці по всій поверхні варення.
- Відправляємо лист у розігріту духовку до 180 градусів. Випікати печиво 15-20 хвилин до рум’яності.
Як печиво буде готове, ріжемо на порційні шматочки та подаємо з чаєм чи молоком буде дуже смачно.
Джерело:
zhyttia.com.ua