Рецепт торта «Прага»
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Цей торт «Прага» був дуже популярним і не поступався за кількістю своїх шанувальників іншим відомим тортам. Це справжнє шоколадне диво, яке має всі шанси стати вашим улюбленим.
Інгредієнти:
- яйця, 6 шт
- цукор, 150 г
- борошно, 115 г
- какао, 25 г
- масло вершкове, 40 г
Для приготування крему візьміть:
- жовток, 1 ш
- вода, 20 г
- згущене молоко, 120 г
- масло вершкове, 200 г
- ванілін за смаком
- какао, 10 г
- джем абрикосовий, 55 г
Для приготування глазурі необхідно:
- шоколад чорний, 80 г
- масло вершкове, 60 г
Приготування:
- Відокремлюємо жовтки від білків, цукор ділимо на дві рівні частини.
- Збиваємо жовтки з цукром до густої маси, білки також збиваємо до пишної та стійкої маси. Змішуємо обидві маси. Якщо у вас є потужний міксер, тоді білки від жовтків не відокремлюйте, а збивайте масу до пишності та щільності.
- Всипаємо в масу просіяне борошно і какао, акуратно перемішуємо лопаткою, вливаємо розтоплене, охолоджене вершкове масло, вимішуємо.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, випікаємо при 200 градусах до готовності.
- Виймаємо із форми бісквіт, охолоджуємо. Загортаємо плівкою і відправляємо на 6 – 8 годин у холодильник. Ріжемо бісквіт на коржі.
- Для крему змішуємо всі продукти та варимо густий крем. Охолоджуємо та збиваємо з вершковим маслом до пишності.
- Коржі змащуємо джемом, зверху викладаємо крем і формуємо торт, боки змащуємо кремом і обсипаємо подрібненими горіхами.
- Верх поливаємо глазур’ю та відправляємо торт у холодильник на 8 годин.
Такий десерт чудово пахне, коржі просочаться абрикосовим варенням і кремом. Для такого торта потрібно терміново звати гостей.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua