Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою
від Denzhyttya
5 Лютого, 2022
Ніжне і пишне тісто з ароматною, розкішною начинкою з сиру та лимонної цедри. Такі пиріжки-ватрушки готуються просто із невеликого набору продуктів.
Інгредієнти:
- молоко, 220 г
- дріжджі, 20 г
- цукор, 80 г
- сіль дрібка
- яйце, 1 шт
- олія соняшникова, 30 г
- борошно, близько 480 г
Для приготування начинки необхідно:
- сир, 600 г
- сметана, 80 г
- манна крупа, 30 г
- лимонний сік та цедра за смаком
- білки, 2 шт. + цукор, 100 г
Приготування:
- Для начинки змішуємо всі продукти і залишаємо настоюватися, щоб набухла манна крупа. Цедру додавайте з цілого лимона та пару ложок лимонного соку.
- У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, вливаємо олію, перемішуємо.
- Додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
- Борошно просіюємо та всипаємо частинами в масу. Вимішуємо м’яке та піддатливе тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Формуємо ватрушки будь-яким, зручним для вас способом з начинкою.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
- Змащуємо збитим жовтком із молоком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
Дуже м’які ватрушки з легким ароматом лимонної цедри ще посипають цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua