Сирну запіканку тепер готую тільки так, вона виходить пишна, соковита і не опадає
від Denzhyttya
5 Лютого, 2022
Інгредієнти:
Сирна ЗАПІКАНКА (форма 24 см)
- 750 г сиру
- 5 яєць
- 200 г сметани
- 8 г ванильного сахара
- дрібка солі
- 50 г манки
- 150 -180 г цукру
- 50 г родзинки (за бажанням)
- цедра 1/2 лимона (за бажанням)
Приготування:
- Духовку вмикаємо розігріватися до 170 °С.
- У великій мисці з’єднуємо сир, сметану, манку, сіль, ванільний цукор.
- Натираю цедру половини лимона (за бажанням).
- Білки відокремлити від жовтків. Жовтки додати до сиру. Сир змішати з усіма інгредієнтами і взбити занурювальним блендером.
- Якщо блендера немає, можна перетерти сир через сито, або купуйте однорідний (пастоподібний), тоді його потрібно буде просто змішати з усіма інгредієнтами.
- До родзинок додаю трохи борошна, перемішую, і підмішую до сиру. Родзинки попередньо потрібно промити.
- Готову масу поки що відставте у сторону , щоб манка набрякла. Збити білки потроху підсипаючи цукор.
- Збивати до стійкої піни.
- Підмішати в сирну масу, кілька прийомів.
- Форма для випікання діаметром 24 см, дно застелити пергаментним папером. Бортики змастити маслом і застелити пергаментом.
- Тісто перекладіть в форму, розрівняйте.
- Випікати запіканку потрібно при 170 ° С – 1 годину або 1 годину 10 хвилин.
- Вона підніметься приблизно на 2 см, підрум’яниться зверху, повністю схопиться. Відчиніть дверцята духовки і залиште її охолонути.
- Готову запіканку присипати цукровою пудрою.
- Подавати можна зі сметаною.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua