Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою

Ніжне і пишне тісто з ароматною, розкішною начинкою з сиру та лимонної цедри. Такі пиріжки-ватрушки готуються просто із невеликого набору продуктів.

Інгредієнти:

  • молоко, 220 г
  • дріжджі, 20 г
  • цукор, 80 г
  • сіль дрібка
  • яйце, 1 шт
  • олія соняшникова, 30 г
  • борошно, близько 480 г

Для приготування начинки необхідно:

  • сир, 600 г
  • сметана, 80 г
  • манна крупа, 30 г
  • лимонний сік та цедра за смаком
  • білки, 2 шт. + цукор, 100 г

Приготування:

  1. Для начинки змішуємо всі продукти і залишаємо настоюватися, щоб набухла манна крупа. Цедру додавайте з цілого лимона та пару ложок лимонного соку.
  2. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, вливаємо олію, перемішуємо.
  3. Додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
  4. Борошно просіюємо та всипаємо частинами в масу. Вимішуємо м’яке та піддатливе тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  5. Формуємо ватрушки будь-яким, зручним для вас способом з начинкою.
  6. Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою
  7. Змащуємо збитим жовтком із молоком.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.

Дуже м’які ватрушки з легким ароматом лимонної цедри ще посипають цукровою пудрою.Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: