Скумбрія “по-корейськи” з цибулею та томатною пастою. Так рибу мало хто готує, а дарма
від Denzhyttya
13 Лютого, 2022
Ця скумбрія з вареною картоплею розлітається просто за кілька хвилин. Дуже смачна рибка виходить – у міру гостренька, пікантна – ну просто бомба! Якщо любите скумбрію – цей рецепт вам точно сподобається. Записуйте чи запам’ятовуйте!
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт
- цибуля – 2 шт
- томатна паста – 1 ст.л.
- оцет 9% – 50 мл
- олія соняшникова -100мл
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
- перець чорний – 0,5 ч.л.
- перець червоний гострий – 1 ч.л. (можна менше, якщо не любите дуже гостре)
- кардамон – 1 ч.л. (по бажанню)
Приготування:
- Скумбрію розморожуємо, чистимо, нарізаємо шматочками шириною приблизно 1,5-2 см. Ріжемо цибулю півкільцями.
- Приготуємо маринад для риби. У сотейнику змішуємо олію, томатну пасту та цукор. Ставимо на вогонь.
- Як тільки олія закипить – знімаємо з плити, додаємо відразу спеції і сіль, розмішуємо і вливаємо оцет. Маринад готовий.
- Тепер беремо банку або контейнер і укладаємо скумбрію із цибулею, заливаємо маринадом, зверху ставимо вантаж і прибираємо в холодильник на 12 годин.
От і все. Смачна скумбрія по-корейськи готова. Залишилося тільки зварити картоплю і насолоджуватися рибкою.
До речі, аналогічно можна приготувати і оселедця – теж буде смачно.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua