Приголомшливий торт-рулет “Чорний ліс”

Сьогодні у мене для вас чудовий рецепт розкішного і дуже ефектного торта Чорний ліс. Погодьтеся, що виглядає він дуже незвично, святково і точно хочеться спробувати. А готується він просто і зовсім з простих продуктів.

В основі цього рулету легкий та повітряний шоколадний бісквіт, доповнює його такий самий ніжний крем на основі вершків та вершкового сиру. А родзинкою цього торта буде будь-яка ягідна начинка. Я рекомендую вишню, малину, полуницю чи чорну смородину.

Вони мають насичений смак і аромат і дуже поєднуються з шоколадним бісквітом та ганашем. Це бездоганний десерт для святкового столу. Легкий, яскравий, ніжний та незабутній! Від щирого серця рекомендую вам цей простий рецепт!

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт

  • 5 яєць
  • 120 гр пшеничного борошна в/с
  • 30 гр  какао гарної якості
  • 140 гр цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л розпушувача
  • 2 стол.л соняшникової олії

Вишневе начинка

  • 250 гр замороженої вишні без кісточки
  • 20 гр цукру
  • 1.5 ч.л кукурудзяного крохмалю

Крем

  • 180 мл вершків 30 і більше % жирності
  • 180 гр сирного вершкового сиру
  • 10 гр ванільного цукру
  • цукрова пудра за смаком (у мене 3 стол. л)

Крем ганаш

  • 90 гр темного шоколаду
  • 50 мл жирних вершків 30 і більше %
  • 40 гр вершкового масла

Приготування:

  1. Спочатку приготувати начинку. До вишні додати цукор, а в крохмаль налити 2 стол.л води і перемішати.
  2. Поставити сотейник із вишнею на вогонь, щоб цукор розчинився. Далі відразу ввести крохмаль, перемішати і довести до кипіння, а потім проварити буквально 30 секунд.
  3. Начинку зняти з вогню та повністю остудити.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  4. Для бісквітного коржа яйця збити з цукром і ванільним цукром близько 7-10 хвилин до пишної повітряної маси.
  5. Далі просіяти в тісто борошно, какао та розпушувач.
  6. Акуратно перемішати лопаткою тісто зверху-вниз.
  7. В кінці влити олію,  перемішати.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  8. Викласти тісто на лист застелений пергаментом і розрівняти.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  9. Випікати бісквіт у розігрітій духовці при 180С близько 10-12 хвилин. Головне його не пересушити. Випікається дуже швидко.
  10. Готовий корж не прилипає, м’який та пружинить.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  11. Зняти з нього пергамент, накрити рушником та остудити.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  12. За цей час приготувати крем. У миску налити холодні вершки, додати холодний вершковий сир, ванільний цукор і цукрову пудру за смаком. Все збити до міцного крему. На збивання у вас піде трохи більше 5 хвилин.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  13. Бісквіт викласти на плівку. Тонким шаром змастити кремом. На один край покласти ягоди. Додати решту крему.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  14. За допомогою плівки згорнути у рулет.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  15. І у такому вигляді прибрати рулет у холодильник на 2 години. Або можна покласти у морозилку на 30 хвилин.
  16. Для шоколадного ганаша масло має бути м’якої кімнатної температури.
  17. До вершків викласти нарізаний шоколад і нагріти разом на маленькому вогні до розплавлення шоколаду.
  18. Відразу додати масло і ретельно перемішати.
  19. Ганаш закрити плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"
  20. Далі його збити міксером буквально 1-2 хвилини, він стане повітряним та гладким.
  21. Охолоджений  рулет змастити ганашем.
  22. Виделкою зробити смуги, які імітують кору дерева.Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"

Кінці рулету обрізати. Шоколадний торт-рулет Чорний ліс готовий! Приємного чаювання!Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"Шикарний торт-рулет "Чорний ліс"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: