Найсмачніші млинці з курячим м’ясом та цибулею
від Denzhyttya
7 Лютого, 2022
Млинці з куркою – рецепт, до якого я вдаюся дуже часто. Якщо не готую для своєї сім’ї, то жарю цілу купу, щоб взяти з собою в гості. Це проста бюджетна страва, яка користується незмінним успіхом у моїй сім’ї, а також у моїх знайомих і родичів.
Млинці з м’ясною начинкою з курки з цибулею можуть стати чудовим сніданком на кілька днів, хоча я сумніваюся, що вони так довго лежатимуть у вашому холодильнику.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 яйця
- 2 склянки борошна
- 4-5 ст. ложок соняшникової олії
- 1,5 склянки молока
- 1 склянка води
- 1 ч. ложка солі (без гірки)
- 2 ст. ложки цукру
Для начинки:
- 1 кг курячого філе
- 2 великі цибулини
- сіль та чорний мелений перець – за смаком
- олія (для смаження)
Приготування:
- Починати треба з начинки: відваріть м’ясо в киплячій підсоленій воді до повного приготування (близько 30 хвилин). Киньте в бульйон цибулину, лавровий листок, кілька горошин перцю.
- Вийміть м’ясо з води і дайте йому трохи охолонути. Потім подрібніть його на м’ясорубці або в кухонному комбайні, або дрібно наріжте звичайним ножем.
- Очистіть цибулю, дрібно наріжте, після чого обсмажте в невеликій кількості олії до м’якості легкого рум’яного кольору. До цибулі додайте фарш, готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин, поки то тут, то там не з’являться золотаво-коричневі цятки.
- Перекладіть суміш у глибоку миску, посоліть і поперчіть. Додайте кілька ложок бульйону, в якому варилося м’ясо, щоб зв’язати масу, щоб вона не була розсипчастою. Ваша начинка готова. Відкладіть її поки що убік.
- Тепер переходимо до тіста для млинців: у велику миску просійте борошно, додайте сіль, цукор і яйце, злегка перемішайте.
- Влийте молоко, збивайте віночком до однорідної маси. Можна використовувати для цього ручний міксер, але це можна зробити за допомогою звичайного віночка або блендера.
- Потім додайте порціями воду – розмішуючи до потрібної консистенції. І, нарешті, додайте кілька ложок олії.
- У вас має вийти рідке тісто, яке можна порівняти за консистенцією з дуже рідкою сметаною. Рідкіше тісто – тонші будуть млинці.
- Дехто радять залишати тісто на 30 хвилин, щоб борошно розбухло. Але іноді я починаю смажити відразу і скажу вам, що не бачу різниці! Тож вирішуйте, як вам зручніше.
- Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні, змастіть її олією за допомогою кухонної кисті, а потім налийте тісто на розігріту сковороду (я беру приблизно 4 столові ложки тіста на млинець). Розподіліть тісто по дну сковорідки, нахиляючи її з боку на бік.
- Смажте на середньому вогні, поки краї млинця не відстануть від сковороди.
- Переверніть млинець іншою стороною і смажте ще хвилину-другу. Інша сторона приготується швидше.
- Повторюйте процес, доки не буде витрачено все тісто. Складайте готові млинці гіркою (один на інший).
- Наповніть млинці начинкою, накладаючи на кожен приблизно 1 велику столову ложку м’яса з цибулею.
- Загорніть начинку таким чином, або іншим – якщо ви любите інакше. Загортати млинці можна по-різному – є багато способів.
- Готові млинці складіть у тарілку, каструлю або пластиковий контейнер і зберігайте у холодильнику.
- Їх можна подавати одразу, теплі, як є. Однак вони набагато смачніші, якщо їх підсмажити додатково на сковороді з невеликою кількістю масла, щоб отримати хрумку скоринку, яка контрастує з ніжною ароматною внутрішньою частиною.
- Тільки будьте обережні – на цьому етапі не пересмажте млинці, краще робіть це на середньому чи слабкому вогні. Після смаження покладіть їх на хвилинку на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- А тепер подавайте! Вони підходять до всього: салату, супу, борщу, бульйону, до чаю чи кави. Їх можна подати з ложкою сметани або томатним кетчупом – як вам подобається.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua