Останнім часом стала часто готувати картоплю по-французьки: мабуть найкраща картопляна страва, яку я їла
від Denzhyttya
7 Лютого, 2022
Декілька днів тому думала, що ж приготувати смачного для різноманітності? І я вирішила приготувати просту страву, яка сподобається кожному. Називається воно картопля по-французьки на сковороді. Цей рецепт я відносно недавно знайшла у своєму старому записнику. Страва виходить дуже смачною, раджу приготувати!
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Свинина – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідор – 2 шт.
- Тертий твердий сир
- Сіль, перець, каррі
Приготування:
- Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. 300 г свинини нарізаємо великою соломкою.
- 6 маленьких картоплин нарізаємо на часточки.
- Дві ріпчасті цибулі нарізаємо дрібно. Два зубчики часнику також грубо нарізаємо.
- На розпечену сковороду з невеликою кількістю олії відправляємо свинину і смажимо на невеликому вогні до готовності.
- До свинини відправляємо картоплю.
- Солимо, перчимо на смак і додаємо свої улюблені приправи. Я додала Каррі. Перемішуємо і смажимо до напівготовності картоплі. Не забуваємо іноді помішувати.
- Додаємо цибулю та часник до картоплі, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
- 2 помідори грубо нарізаємо. Відправляємо до картоплі.
- Посипаємо тертим твердим сиром, накриваємо кришкою і даємо ще 5 хвилин, щоб сир розплавився. Можна подавати, приємного смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua