М’ясні пальчики.
від Denzhyttya
7 Лютого, 2022
Якщо хочете смачно нагодувати свою сім’ю або навіть гостей за святковим столом – тоді дуже рекомендую цей рецепт м’ясних пальчиків зі свинини із начинкою.
Можна брати необов’язково свинину, а взагалі будь-яке інше м’ясо, яке любите – яловичину, куряче філе чи індичку.
Інгредієнти:
- м’ясо – 600 гр
- печериці – 250 гр
- цибуля – 1 шт
- сир твердий – 100-150 гр
- сметана – 200 гр
- сіль
- перець
- олія соняшникова
Приготування:
- Готуватимемо м’ясні пальчики з начинкою (з грибами та сиром).
- М’ясо нарізаємо тонкими пластинами завтовшки приблизно 0,5 см і відбиваємо. Трохи солимо і перчимо.
- Приготуємо начинку: обсмажуємо на сковороді дрібно нарізані печериці та цибулю. Додаємо сіль та спеції за смаком.
- Знімаємо зі сковороди гриби та цибулю, додаємо тертий сир та перемішуємо – начинка готова.
- Тепер беремо шматочок відбитого м’яса, кладемо начинку на середину, загортаємо рулетиком. Щоб він не розвалився, зав’язуємо ниткою або закріплюємо зубочисткою.
- Обсмажуємо м’ясні пальчики на сковороді до рум’яної скоринки (буквально кілька хвилин), потім перекладаємо у форму для запікання, заливаємо сметаною, зверху можна додатково посипати сиром або часником.
- Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин. Потім забираємо нитки і можна подавати на стіл. І все: м’ясні пальчики з грибами готові, дуже смачно!
Начинка для цих “пальчиків” може бути будь-яка, необов’язково гриби та сир. Наприклад, чорнослив+сир або чорнослив+горіхи, або сир+часник, або просто обсмажені овочі. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua