Закуска з картоплі із оселедцем: два смаки в одній страві

Одне з найкращих поєднань у кулінарії — картопля та оселедці. Окремо ці страви часто ставлять на стіл, але назвати їх святковими можна з великою натяжкою. Я довго думала, як перетворити улюблені продукти на справді апетитну закуску.

Рибку я замаринувала сама, так завжди виходить смачніше. Але зважте, що зробити це потрібно за день до події. Також можна використовувати вже готову, якщо часу обмаль і гості близько. Картоплю слід запекти. А ось що робити далі, розказую нижче.

Інгредієнти:

  • Оселедець 1 шт.
  • Картопля 10 шт.
  • кріп 20 г
  • Соняшникова олія 2-3 ст. л.
  • Вода 500 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оцет 100 мл
  • Чорний перець (горошком) 10 шт.
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Розморозьте оселедець і почистіть його від нутрощів і зябер. Для маринаду змішайте воду, сіль, цукор та оцет.маринад для риби
  2. Коли цукор розчиниться, перелийте маринад у сотейник, додайте перець горошком та поставте на вогонь. Як тільки закипить, вимкніть нагрівання. Дайте маринаду охолонути.домашній маринад для оселедця
  3. Отриманою рідиною залийте рибу та приберіть у холодильник на добу. Потім розберіть тушку на філе, видаліть кістки та наріжте невеликими шматочками.домашній оселедець
  4. Помийте картоплю і розріжте навпіл. Викладіть на лист, полийте 1-2 ст. л. олії, посоліть і поперчіть. Запікайте 35-40 хвилин за температури 180 градусів.як запекти картоплю
  5. Вийміть картопляну м’якоть ложкою і дрібно наріжте. Змішайте її з оселедцем та подрібненою зеленню. Заправте олією. Нафаршуйте картопляні човники начинкою і подавайте.
    картопляна закуска

Закуска з оселедця та картоплі летить зі столу першою. Кожен хоче спробувати таку просту і водночас незвичайну страву. Доповнить закуску легкий салат із буряків або овочів. А на святковий стіл можете поставити грибочки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: