Закуска з картоплі із оселедцем: два смаки в одній страві
від Denzhyttya
15 Лютого, 2022
Одне з найкращих поєднань у кулінарії — картопля та оселедці. Окремо ці страви часто ставлять на стіл, але назвати їх святковими можна з великою натяжкою. Я довго думала, як перетворити улюблені продукти на справді апетитну закуску.
Рибку я замаринувала сама, так завжди виходить смачніше. Але зважте, що зробити це потрібно за день до події. Також можна використовувати вже готову, якщо часу обмаль і гості близько. Картоплю слід запекти. А ось що робити далі, розказую нижче.
Інгредієнти:
- Оселедець 1 шт.
- Картопля 10 шт.
- кріп 20 г
- Соняшникова олія 2-3 ст. л.
- Вода 500 мл
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Оцет 100 мл
- Чорний перець (горошком) 10 шт.
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Розморозьте оселедець і почистіть його від нутрощів і зябер. Для маринаду змішайте воду, сіль, цукор та оцет.
- Коли цукор розчиниться, перелийте маринад у сотейник, додайте перець горошком та поставте на вогонь. Як тільки закипить, вимкніть нагрівання. Дайте маринаду охолонути.
- Отриманою рідиною залийте рибу та приберіть у холодильник на добу. Потім розберіть тушку на філе, видаліть кістки та наріжте невеликими шматочками.
- Помийте картоплю і розріжте навпіл. Викладіть на лист, полийте 1-2 ст. л. олії, посоліть і поперчіть. Запікайте 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
- Вийміть картопляну м’якоть ложкою і дрібно наріжте. Змішайте її з оселедцем та подрібненою зеленню. Заправте олією. Нафаршуйте картопляні човники начинкою і подавайте.
Закуска з оселедця та картоплі летить зі столу першою. Кожен хоче спробувати таку просту і водночас незвичайну страву. Доповнить закуску легкий салат із буряків або овочів. А на святковий стіл можете поставити грибочки.
Джерело:
smachnezhyttia.com.ua