Салат нісуаз з тунцем

Салат нісуаз родом із Франції. У перекладі його назва означає, що страва приготовлена ​​так, як у Ніцці. У нас закуска не така популярна, як цезар або грецький салат. Але не менш смачна та ситна. Спочатку нісуаз вважався простою їжею для рибалок і складався з анчоусів, маслин, оливкової олії та винного оцту. Інші інгредієнти додали значно пізніше.

У класичному варіанті сучасного салату ви обов’язково зустрінете тунець. Він може бути як свіжий, і консервований. Також в закуску входить квасоля, яйця, томати, оливки та зелень. Залишилась і заправка на основі оливкової олії. Щоб зробити салат більш пікантним, кухаря часто додають гірчицю та трохи часнику. Пропонуємо вам скуштувати один із варіантів цієї страви.

Інгредієнти:

  • Картопля 2 шт.
  • Консервована кукурудза 400 г
  • Стручкова квасоля 200 г
  • Консервований тунець 370 г
  • Помідори чері 8 шт.
  • Оливки 100 г
  • Салат латук 1 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Цукор 0,5-1 год. л.
  • Діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • Білий винний оцет 2 ст. л.
  • Оливкова олія 4-5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. З’єднайте оливкову олію, винний оцет, цукор, гірчицю, сіль, перець та часник, пропущений через прес. Перемішайте та відкладіть убік на 20 хвилин.заправка для салату
  2. Помийте картоплю і відваріть до готовності. Зваріть яйця круто. Відкрийте консервовану квасолю і відкиньте на друшляк.картопля та яйця
  3. Закип’ятіть воду. Стручкову квасолю пересипте в друшляк, опустіть на 6 хвилин у окріп і відразу ж занурте у крижану воду. Дайте рідини стекти.стручкова квасоля
  4. Розкладіть листя салату по дну тарілки і полийте 2 ст. л. заправки. Очистіть картоплю та яйця, наріжте їх часточками і викладіть на листя салату ближче до краю. Додайте помідори, розрізані навпіл.нісуаз з картоплею
  5. Змішайте консервовану квасолю зі стручковою та оливками, нарізаними кільцями. Викладіть у середину страви. Зверху розкладіть шматочки тунця і полийте заправкою.нісуаз з квасолею

Не обов’язково викладати усі інгредієнти окремо. Ви можете змішати їх (крім яєць) і потім викласти на листя салату. Або додати в закуску мікс зелені. А наприкінці прикрасити часточками яєць. Якщо їх додати раніше, жовток випаде та зіпсує зовнішній вигляд страви. Чи не зайвими будуть каперси, болгарський перець і навіть огірок. Експериментуйте та шукайте свій ідеальний склад салату нісуаз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: