Дріжджові булочки з фаршем у духовці
від Denzhyttya
15 Травня, 2022
Пишні та повітряні дріжджові булочки виходять смачними та ситними. Їх можна подавати як доповнення до супу або закуски. Незважаючи на те, що тісто використовується дріжджове, жодних проблем із ним не виникає. Дотримуйтесь інструкцій та отримуйте ароматні булочки з начинкою!
В інгредієнтах до рецепту булочок з фаршем із дріжджового тіста вказано яловичий фарш. Однак, ви можете використовувати й інше м’ясо, а також суміш різних видів фаршу. Те саме стосується спецій та приправ: експериментуйте, щоб отримати ідеальне поєднання!
Інгредієнти:
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Молоко – 120 мл
- Вода – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вершкове масло – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 40 мл
- Пшеничне борошно – 2,5 склянки
- Яловичий фарш – 150 г
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
- Червоний перець мелений – 0,5 ч. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Крохмаль – 0,5 ч. л.
- Твердий сир – за смаком
Приготування:
- Сухі дріжджі та цукор залийте теплим молоком та теплою водою, перемішайте.
- Влийте білок та олію. Всипте борошно та 1 ч. л. солі, замісіть тісто.
- Вмішайте у дріжджове тісто вершкове масло. Накрийте його плівкою та залиште підніматися.
- Щоб приготувати начинку, змішайте фарш із подрібненою цибулею, крохмалем, сіллю та двома видами перцю.
- Скачати з м’ясної начинки невеликі кульки і викласти їх на тарілку.
- Тісто, що піднялося, вимісіть на присипаній борошном поверхні.
- Розділіть тісто на 12 частин, кожну скачайте в кульку. Накрийте тісто плівкою та залиште підніматися у формі для випікання.
- Продавіть центр кожної булочки, покладіть туди м’ясні кульки.
- На кожну булочку викладіть по скибочці твердого сиру, змажте булочки жовтком. Випікати при 180 °С до готовності.
Мені такі відкриті булочки з начинкою з фаршу подобаються значно більше, ніж закритий варіант, коли начинка всередині. Завдяки жовтку випічка виходить красивою та рум’яною. І скибочки сиру вдало доповнюють смак булочок!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки