Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування

Сьогодні хочу поділитися з вами всіма нюансами приготування пишних оладок, прочитавши цю статтю, вони у вас точно вийдуть такими ж пишними та смачними. Мені здається це найпростіший і найсмачніший рецепт. І найголовніше у цьому рецепті, це етапи замісу тіста.

Інгредієнти:

  • Кефір теплий від 2,5% жирності 500 мл
  • Цукор 1 ст.л.
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Яйце 1 шт
  • Борошно ~ 410-430 гр
  • Сода 1 ч. л. без гірки
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднаємо теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір я трохи підігріваю в мікрохвильовій печі. Добре перемішаємо віночком.
  2. Тепер додаємо борошно, але не все, залишаємо 1 столову ложку. Обов’язково просіюємо борошно.
  3. Тісто має вийти досить густим.Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування
  4. Візьмемо 1 столову ложку борошна, що залишилася і змішаємо з 1 чайною ложкою соди без гірки. Потім цю суміш додамо в тісто і добре перемішаємо лопаткою.Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування
  5. Більше тісто не перемішуємо. Даємо йому відпочити перед випічкою близько 10-15 хвилин та й все.Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування
  6. Смажити оладки потрібно в достатній кількості олії, на вогні трохи нижче від середнього до золотистого кольору. Ложку перед набором тіста я занурюю в олію, щоб тісто не липло до неї.Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування
  7. Оладки виходять пишними та повітряними! Так, і в холодному вигляді вони залишаються такі ж пишні. Виходить всього близько 25 штук оладок.Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування

Бажаю вам приємного чаювання! І нехай ваші оладки будуть найпишнішими та найсмачнішими!

Пишні оладки на кефірі, як пух без дріжджів! Усі секрети приготування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: