Скумбрія в томатному маринаді: швидкий рецепт
від Denzhyttya
18 Травня, 2022
Скумбрія в томатному маринаді виходить у рази смачнішою. Повірте на слово, а краще приготуйте та перевірте. Томатне заливання підходить не тільки для маринування скумбрії. Її кисло-солодкий смак чудово поєднується з оселедцем, кальмарами і навіть мідіями.
Маринувати скумбрію можна не лише шматочками, а й у вигляді філе. Зробіть надріз по спинці тушки та витягніть хребет. Окремо пінцетом дістаньте реберні кістки, які залишилися. Цю маніпуляцію легше проводитиме з напіврозмороженою рибою.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Цибуля – 5 шт.
- Чорний перець (горошком) – 10–12 шт.
- Перець запашний – 10-12 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Оцет – 50 мл
- Соняшникова олія – 150 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кетчуп – 4 ст. л.
Приготування:
- Розморожену рибу випотрошіть, відріжте голови та плавники. Ретельно промийте тушки зсередини і наріжте на порційні шматки товщиною 1,5-2 см. Тонкі шматочки краще просочяться маринадом.
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Половину нарізаної цибулі покладіть на дно ємності, в якій маринуватимете рибу. Після цього впритул викладіть шматочки риби. Зверху покрийте рибу шаром цибулі, яка залишилася.
- Маринад. У сотейник покладіть лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець горошком, по жмені коріандру та гірчиці у зернах. Влийте соняшникову олію та кетчуп, додайте сіль.
- Вміст сотейника перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, через 20-30 секунд зніміть із вогню. Влийте оцет 9% і додайте мед. Ще раз перемішайте маринад і залиште приблизно на годину, щоб охолов.
- Повністю охололим маринадом залийте рибу із цибулею. Маринад має повністю покрити рибу. Лоток щільно закрийте та відправте в холодильник. За добу закуска буде готова.
Якщо риба ще день-два постоїть у холодильнику, то стане лише смачнішою. Сподіваємось, рецепт вам сподобався. Залишайте свої враження у коментарях!
Джерело:
zhyttia.com.ua