Смачна квашена капуста за 3 дні
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Квашена капуста, рецепт лише за 3 дні. Інакше навіть не готую. Немає необхідності квасити капусту про запас великими бочками. Соковита, не кисла, нормально солона, хрумка квашена капуста з ароматною олією, цибулькою, журавлиною або яблуками – це не тільки смачно, а ще й корисно. Простий рецепт квашеної капусти без оцту.
Приготування:
- Вибираємо капусту для квашення пізніх сортів. Вона містить більше цукрів, а це важливо для правильного бродіння. Качан повинен бути твердий, з тонким білим листям, невеликим качанчиком і злегка хрумтіти при натисканні.
- Капусту наріжте, а моркву натріть на великій тертці. Морквини багато не потрібно, однієї великої або двох середніх на качан ~3,5 кг достатньо.
- Поступово складаю овочі у каструлю, пересипаючи сіллю.
- Додайте сіль із розрахунку на 1 кг капусти 1 ст. л солі (20-25 г). Спробуйте за смаком.
- 20 гр солі – 1 ст. л без гірки
- 25 гр солі – 1 ст. л з невеликою гіркою
- Знову перемішайте капусту, трохи стискаючи руками, щоб з’явився сік.
- Накрийте тарілкою і поставте під вантаж. У мене це 3-літрова банка, до верху наповнена водою.
- Залишаємо капусту кваситися на 2,5 доби при кімнатній температурі, раз на день все добре перемішуємо. Як перемішали, ставимо знову під вантаж.
- Через 2,5 доби додаємо в капусту цукор – 40 г на 1 кг капусти.
- 15 гр цукру – 1 ст. л без гірки
- 25 гр цукру – 1 ст. л з гіркою
- Не лякайтеся такої кількості цукру, тут все розраховане точно та правильно. Цукор тільки покращить смак і квашена відмінна капуста вийде. Спробуйте приготувати один раз, і ви завжди готуватимете таку капустку!
- Залишаємо капусту доквашуватися ще на 0,5 доби (12 годин).
- Перекладіть квашену капусту в банки, закрийте кришками і заберіть у холодильник чи інше прохолодне місце. Як капуста охолоне, її можна їсти. Зберігайте у прохолодному місці.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки