Ароматне пісне печиво: просто та недорого! Випічка бюджетна
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Привіт друзі. Сьогодні приготувала дуже смачне пісне печиво. У його складі немає яєць, молока та вершкового масла. Печиво ароматне, зі смаком кориці та апельсина, м’яке всередині, з хрумкою цукровою скоринкою. Випічка є дуже бюджетною, її можна готувати не лише в піст.
Інгредієнти:
- Борошно 220-230 г
- Крохмаль кукурудзяний 90 г
- Цукор 100 г
- Соняшникова олія 100 мл
- Сік апельсину 120 мл
- Цедра апельсину
- Розпушувач 1 ч.л з верхом
- Сіль за смаком
Посипання:
- Цукор 1 ст.л
- Кориця 1 ч.л
Випікати при 180°~20 хвилин. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки
Приготування:
- Спочатку готую апельсинову цедру. Знімаючи верхній шар, не торкаючись білої частини, вона може гірчити. З апельсина вичавлюю сік.
- Борошно заздалегідь просіяла, додаю до нього крохмаль і висипаю розпушувач. Усі сухі інгредієнти перемішую.
- У тарілку для змішування висипаю цукор, виливаю апельсиновий сік і додаю дрібку солі. Перемішувати продукти віночком. Бажано, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.
- Виливаючи олію без запаху і додаю апельсинову цедру. Знову перемішую.
- Додаю підготовлене борошно і починаю замішувати м’яке тісто, спочатку віночком, потім висипаю рештки борошна і продовжую руками.
- Вимішую недовго. Тісто виходить м’яке, слухняне та дуже ароматне.
- Розкачую тісто на папері для випікання. Надаю йому прямокутну форму і формую пласт товщиною приблизно 8 мм.
- Нарізаю тісто приблизно на рівні смужки. Формую печиво у вигляді ромбів, але можна надати будь-яку форму.
- На розкачаний пласт посипаю зверху корицю, змішану з цукром. Перетягую заготовку разом із пергаментом на лист.
- Духовка заздалегідь розігріта до температури 180 градусів, ставлю печиво випікатися. Час випікання приблизно 20 хвилин. Печиво готове. Поки пласт ще гарячий, ножем відокремлюю шматочки печива один від одного.
За рахунок пісного тіста та крохмалю, печиво зарум’янюється, але не дуже сильно. Дуже важливо його не пересушити!
Зверху на печиві утворюється хрустка цукрова скоринка, але всередині воно залишається м’яким.
У цьому рецепті, пласт тіста краще не розкачувати дуже тонко інакше печиво може вийти більш твердим хрумким!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки