Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса
від Denzhyttya
19 Травня, 2022
Є в мене один рецепт, який ще жодного разу не підводив мене. Картопляна запіканка з капустою настільки гарна, що й м’ясо не потрібне.
Крім основних інгредієнтів, багато інших овочів. Щоб страва вийшла ніжнішою та сирною, я використовую яєчно-молочну заливку. Ну і куди ж без золотистої сирої скоринки. Для цього завершального штриха найкраще підійде моцарелла. М’який сир покриває запіканку тонкою плівкою, яка тримає вологу всередині. А ще він чудово тягнеться.
Інгредієнти:
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1–2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Вода – 200 мл
- Капуста білокачанна – 500 г
- Кмин – 0,5 ч. л.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 100 мл
- Йогурт – 50 г
- Крохмаль – 30 г
- Зелень – 0,5 пуч.
- Моцарелла – 130 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Приготування:
- Наріжте цибулю кубиками та обсмажте на 1 ст. л. оливкової олії до золотистого кольору. Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі і смажте 5-7 хвилин.
- Очистіть картоплю, наріжте середніми кубиками і відправте в сковороду до овочів. Залийте водою та готуйте під кришкою 7–9 хвилин. У цей час наріжте капусту, потім помніть її руками і теж відправте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 2-3 хвилини.
- Всипте кмин, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою та готуйте 5–7 хвилин. Видаліть у перцю серцевину, наріжте овоч кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Перемішайте та готуйте під кришкою ще 5 хвилин. Зніміть із вогню.
- Збийте яйця і змішайте з молоком та йогуртом. Всипте картопляний крохмаль і сіль, перемішайте. Подрібніть зелень (кріп та петрушку) і додайте в рідку суміш.
- Змастіть форму для запікання олією та викладіть овочі, залийте яєчно-молочною сумішшю та перемішайте. Посипте запіканку тертою моцарелою та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Якщо потрібно, накрийте фольгою.
Джерело:
zhyttia.com.ua