Коли немає фаршу, але є багато зеленої цибулі готую коржики. Так смачно виходить
12 Червня, 2022
Сьогодні готую дуже смачні коржики із зеленою цибулею та яйцем: тонке хрумке тісто, багато начинки та ніякої духовки. Такі коржики точно варті того, щоб їх приготувати, особливо, коли немає в наявності фаршу і виросло багато зеленої цибулі.
Готуються вони дуже просто: щоб замісити тісто, потрібно не більше 10 хвилин, а в якості начинка варені яйця із зеленою цибулею.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 375-400 г.
- сіль – 1 ч. ложка,
- цукор – 0, 5 ч. ложки,
- кип’яток – 250-260 мл.
Начинка:
- яйця варені – 6 шт.,
- сіль, перець за смаком,
- цибуля зелена,
- масло вершкове – 70 г.,
- олія соняшникова – для смаження
Приготування:
- У чаші змішую борошно з сіллю та цукром. Додаю кип’яток і замішую тісто спершу лопаткою і потім руками. Тісто виходить м’яке і не липне до рук. Накриваю його та залишаю на 15-20 хвилин.
- А поки тісто “відпочиває” готую начинку: нарізаю зелену цибулю і відправляю її в миску. Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовій печі або на сковороді, відразу ж гаряче відправляю до зеленої цибулі і добре перемішую.
- Далі нарізаю заздалегідь відварені та очищені яйця. Викладаю їх у миску до цибулі, додаю сіль із перцем, перемішую і начинка теж готова.
- Тісто розділяю на 8-10 частин і формую з них кульки. Для одного коржика потрібно розкачати 2 штуки. На один розкачаний пласт тіста викладаю начинку, краї тіста змащую водою.
- Накриваю другим і защиплю краю тіста. За бажанням можна за допомогою вилки зробити фігурні краї.
- Обсмажую коржики з двох сторін до красивого золотистого кольору на середньому вогні.
Ось і все можна пригощатися! Дуже смачно виходить!
Джерело:
zhyttia.com.ua