Швидкий заливний пиріг з цибулею та яйцем на кефірі

Найніжніше ароматне тісто та смачна, соковита начинка з вершковим присмаком – це неймовірно смачна та швидка випічка, пальчики оближеш! Запевняю вас, рідні  точно оцінять – як і ви, адже метушня з тістом зведена до мінімуму, навіть руки не забрудните.
Чому з яйцем та цибулею? Тому що зараз настав сезон зеленої цибулі. Соковитої, солодкої, ніжної – коли, як не зараз, її їсти?

Інгредієнти:

На півлітра кефіру (знежирений не купуємо) беремо

  • Маленький пакетик розпушувача
  • По половині чайної ложки солі та цукру
  • Два курячі яйця
  • Близько 350 г борошна. Залежно від властивостей знадобиться трохи більше або менше.

Для начинки:

  • Пару гарних пучків свіжої зеленої цибулі
  • 4 зварених круто яйця
  • Солі за смаком
  • Шматок вершкового масла – близько 50-60 грам.

Приготування:

Швидкий заливний пиріг з цибулею та яйцем на кефірі

  1. Готуємо начинку: цибулю ріжемо дрібніше, яйця грубше, суміш змішуємо в мисці, солимо. Викладаємо на сковорідку і готуємо10 хвилин на вершковому маслі. Цибуля не повинна залишатися надто м’якою Начинка готова!
  2. Збийте яйця разом із сіллю та цукром до появи піни. Додаємо кефір, не виключаючи блендер.
  3. У добре збиту масу додаємо розпушувач, чекаємо хвилин п’ять, щоб з’явилися характерні бульбашки в тісті.
  4. В останню чергу додаємо борошно і акуратно вмішуємо його в масу. У результаті має вийти густе тісто, як на оладки.
    Швидкий заливний пиріг з цибулею та яйцем на кефірі
  5. Далі все просто: в антипригарну форму виливаємо більшу частину тіста, вирівнюємо, зверху укладаємо начинку та виливаємо залишки тіста. Розрівнюємо лопаткою – і в духовку. На цьому ж етапі багато господинь розсипають по поверхні майбутнього пирога жменьку кунжуту – для прикраси виробу та для посилення смаку.
  6. Випікати близько сорока хвилин при 180 градусах. Готовність можна перевірити зубочисткою чи шпажкою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: