Такі коржики будь-якому чебуреку фору дадуть. Багато соковитої начинки
16 Червня, 2022
Звісно, багатьом стравам із чебуреком конкурувати складно. Але ці коржики перевершили їх. Начинки в них дуже багато, і вона дуже соковита. Та й олії для обсмажування знадобиться набагато менше, ніж для чебуреків.
У нашій сім’ї їх полюбили навіть більше, ніж чебуреки. Приготувати такі коржики нескладно, розповідаю, як.
Інгредієнти:
Для тіста
- 300 грамів борошна
- 190мл. теплої води
- 0,5 чайної ложки солі
Для фаршу
- 500 г м’яса
- 1 середня цибулина
- пучок зелені
- близько 50мл. холодної води
- сіль та перець за смаком
Приготування:
- Спочатку роблю тісто, доки готую фарш, воно добре відпочине. З ним зручніше працюватиме. До борошна додаю теплу воду та сіль, вимішую тісто. Воно виходить дуже еластичним, пружним. Не прилипає до столу та рук.
- Готове тісто кладу в пакет, так воно не висохне, поки готую начинку.
- Фарш ми вважаємо за краще подвійний: зі свинини та яловичини. М’ясо перемелюю разом із цибулею. До фаршу додаю зелень, наприклад, кінзу, трохи часнику, сіль та перець за смаком, трохи води. Часто замість солі та води додаю у фарш соєвий соус. Дуже цікаво виходить.
- Тісто ділю на 4 частини і розкачую в тонке коло. На одній половині кола від середини до краю роблю надріз.
- Зверху на тісто викладаю фарш та розподіляю його по всій площі кола.
- Тепер складаю коржик певним чином. Коло візуально поділяю на 4 сегменти. Однією чвертю накриваю другу. І так далі.
- В результаті повинен вийти трикутний коржик.
- Краї старанно защипую.
- Обсмажую на невеликій кількості соняшникової олії.
- Як тільки починаю обсмажувати, змащую корж зверху олією, щоб вона, поки смажиться, не пересохла. Накриваю сковороду кришкою і обсмажую коржик із двох боків на невеликому вогні. Коли коржик вже перевернуто, кришкою не накриваю. Так коржі вийдуть хрусткими.
І дуже смачними. Начинки можна робити різні, наприклад, змішати сир із зеленню та сиром, або до відвареної картоплі додати тертий сир. У будь-якому випадку, начинки дуже багато, коржики такі ситні! Подаю зазвичай з кетчупом або зі сметаною із зеленню.
Джерело:
zhyttia.com.ua