Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
21 Червня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом печива “Ягідний дзвін”. Ох і любимо ми це печиво, дуже вже смачні вони виходять, рідні просять готувати частіше. Так легко, якщо є склянка будь-якого варення або свіжі ягоди і борошно, готується дуже швидко без розпушувача та соди
Інгредієнти:
- Варення – 200 гр
- Вершкове масло – 200 гр.
- Борошно – 350 гр.
- Цукрова пудра – 130 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1/4 ч.л.
Для глазурі:
- Цукрова пудра – 300 г
- Вода кип’яток – 2-4 ст.л.
- Лимонна кислота – за смаком
Приготування:
- Для початку замісимо тісто: у миску просіюємо борошно, натрімо на великій тертці вершкове масло, щойно з холодильника і перемішаємо з борошном.
- Додаємо цукрову пудру, можна взяти готову, я подрібнюю сама за допомогою блендера.
- Розбиваємо яйце, додаємо трохи солі і замішуємо тісто.
- Тісто готове, виходить пластичне, до рук не липне, прибираємо в холодильник на 20 – 30 хвилин.
- Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 2 рівні частини, відразу прямо на килимку або папері для випічки, за допомогою качалки розкачуємо тісто в прямокутник, прорівнюємо руками.
- Розмір прямокутника у мене вийшов 30 см х 20 см.
- Відправляємо в духовку і випікаємо 10 -12 хвилин до легкого золотистого відтінку, потім розкачуємо другий прямокутник і випікаємо в духовці.
- Беремо варення або джем і щедро змащуємо корж.
- Зверху накриваємо другим коржем.
- Приготуємо глазур. Вмиску кладемо цукрову пудру, потім поступово чайними ложками додаємо гарячу воду, я ще додаю сік лимона, тоді глазур буде з кислинкою.
- Добре перемішуємо, глазур не повинна бути надто рідкою, наносимо на верхній корж і розрівнюємо.
- Дамо глазурі застигнути і можна приступати до дегустації.
Виходить дуже смачно і ще дуже швидко готується, всім рекомендую.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки