Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.

Сьогодні ділюся з Вами рецептом чудового лимонного пирога. Виходить смачніше за будь-який торт – відірватися від нього просто не можливо!

Інгредієнти:

Для тіста

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 90 гр
  • Соняшникова олія – 45 гр
  • Сік лимона – 40 гр
  • Борошно – 130 гр
  • Розпушувач – 7 гр

Лимонний крем

  • Яєчні жовтки – 2 шт
  • Цукор – 80 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 гр
  • Сік лимона – 50 гр
  • Вода – 100 гр
  • Цедра лимона – 1 ч.л
  • Вершкове масло – 30 гр

Приготування:

  1. У яйця насипаємо цукровий пісок та змішуємо міксером.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  2. Наливаємо олію, сік лимона і розмішуємо віночком.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  3. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем і розмішуємо. Переливаємо у форму 18 см і випікаємо протягом 40 хв, при 180 град.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  4. У каструлю вливаємо яйця, додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль, заливаємо лимонним соком та водою. Додаємо цедру лимона і збиваємо все віночком. Готуємо до загустіння, постійно перемішуючи.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  5. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  6. Від готового коржа зрізаємо верхівку та подрібнюємо у крихту.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  7. На корж змащуємо лимонний крем і зверху прикрашаємо крихтою.Навіть смачніше за торт – відірватися неможливо: ніжний лимонний пиріг із простих продуктів.
  8. Забираємо в холодильник на одну годину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: