Показую як я готую розсольник на зиму: з’їдаємо по 50 баночок за зиму
10 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні я до вас із заготівлею розсольника з перлівкою на зиму. Така заготівля рятує, коли потрібно терміново приготувати обід, а часу зовсім мало. Готується просто, нічого смажити та обсмажувати окремо не потрібно, нарізали, змішали, приготували готово. Інгредієнти доступні, а смак такого розсольника просто дивовижний
Нам знадобиться на 6-7 банок по 500 мл:
- Огірки – 1,5 кг.
- Помідори – 1 кг
- Цибуля – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Перлова крупа – 250 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Оцет 9% – 60 мл
- Вода – 250м л
- Соняшникова олія – 60 мл.
Приготування:
- Підготуємо всі інгредієнти, овочі добре помиємо. Моркву натираємо на великій тертці.
- Свіжі огірки наріжемо кубиком.
- Помідори розріжемо навпіл, видаляємо плодоніжку, натираємо на великій тертці притримуючи рукою кожну половинку. Шкірку викидаємо, вона нам не знадобиться.
- Цибулю наріжемо кубиком. Добре промиємо перлову крупу.
- Беремо відповідну ємність (у мене таз), відправляємо до нього всі підготовлені овочі, огірки, моркву, цибулю, виливаємо томатну масу. Додаємо сіль, цукор, воду, олію і добре перемішуємо.
- Тепер додаємо перлову крупу і ще раз добре перемішуємо.
- Масу, що вийшла, перекладаємо в каструлю (у мене каструля об’ємом 5л).
- Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання тушкуємо 20 хвилин, не забуваємо іноді помішувати щоб маса не пригоріла. Потім додаємо 9% оцет і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Потім гарячий розсольник розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо і укутуємо до повного остигання.
- З цієї кількості інгредієнтів виходить 7 баночок об’ємом 0,5 л.
Такий розсольник чудово зберігається в квартирі, і готується дуже легко і просто без особливих проблем. Рекомендую приготувати, ви залишитеся задоволені.
Джерело:
zhyttia.com.ua