Їмо взимку борщ як і влітку: рецепт смачної борщової заправки

Борщова заправка взимку дуже актуальна. Якщо захочеться борщу, не потрібно буде довго терти овочі на тертці та обсмажувати їх, можна просто відкрити банку та покласти потрібну кількість у суп. Вийде анітрохи не гірше, але набагато швидше!

Робиться вона лише за годину. З цієї заправки можна зварити борщ за 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Оцет (столовий) 0.5 склянки
  • Цукор 1 склянка
  • Цибуля 1 кг
  • Болгарський перець 6-7 шт.
  • Буряк 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Сіль: 0.5 склянки
  • Томатний сік 0.5 л
  • Соняшникова олія 250-300 мл
  • Спеції (за смаком)

Приготування:

  1. Буряк, моркву, цибуля перець добре промити і трохи просушити. Почистити усі овочі.
  2. Перець і цибулю нарізати тонкими скибочками. Буряк і моркву натерти на тертці або нашаткувати.
  3. Налити в сковороду 150 мл рослинної олії, додати порізану цибулю та обсмажувати до прозорого стану.
  4. Як тільки цибуля доведена до готовності, додати туди моркву і обсмажувати доки вона не зарум’яниться.
  5. Як тільки морква зарум’янилася до неї і цибулі додаємо перець і смажимо постійно перемішуючи, хвилин 5-7.
  6. Олію, що залишилася, виливаємо у велику ємність, можна взяти каструлю і розігріваємо її. У розігріту олію для обсмажування додаємо найголовніший овоч для борщу – буряки. Додаємо оцет і обсмажуємо 5 хвилин.
  7. До буряків налити томатний сік, потушкувати постійно перемішуючи 20 хвилин.
  8. Смажені овочі покладіть у каструлю (сотейник) до буряків. Посолити та насипати цукор та посмажити на маленькому вогні хвилин 10.
  9. Як тільки час обсмажування добігатиме кінця, можна додати улюблені спеції.
  10. Банки, для кращої безпеки заправки слід простерилізувати, розкласти заправку і закатати. Після повного остигання відправте на зберігання при температурі 5-10С.

А ви взимку використовуєте борщову заправку чи свіжі овочі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: