Огірочки по-грузинськи на зиму. Вся фішка в хмелі-сунелі та помідорах
19 Липня, 2022
Ну дуже смачні, пікантні огірочки виходять! Вони називаються “по-грузинськи” або “грузинські”, тому маринуються з приправою хмелі-сунелі. Ось у цій приправі вся фішка. Якщо робити без неї – вийде зовсім не те.
Взимку ці огірочки просто вмить з’їдаються. Відмінно підходять до м’яса або відвареної картоплі. Рекомендую закатати кілька баночок!
Нам знадобиться (пропорції вказано на 1 кг огірків)
- огірки – 1 кг
- помідори – 600гр
- часник – 5 зубчиків
- хмелі-сунелі – 2 чайні ложки
- сіль – 1 столова ложка
- цукор – 4 столові ложки
- олія соняшникова – 6 столових ложок
- оцет 9% – 4,5 столові ложки
- перець червоний гострий – 1-2 чайні ложки
Приготування:
- Помідори подрібнюємо до пюре блендером. Якщо блендера немає – ріжемо дуже дрібно ножем або натираємо на тертці, пропускаємо через м’ясорубку – загалом нам потрібна консистенція пюре.
- Помідори викладаємо в каструлю, додаємо подрібнений часник, сіль, цукор, оцет та олію. Кладемо хмелі-сунелі, а також гострий червоний перець за смаком. Я кладу 1 чайну ложку. Якщо любите гостріше – додавайте більше.
- Ставимо на плиту, і як тільки закипить – тушкуємо на повільному вогні хвилин 10. Потім до томатного соусу додаємо огірки і перемішуємо. Огірочки потрібно заздалегідь нарізати брусками або кільцями.
- Як тільки закипить, тушкуємо 5-6 хвилин (вогонь повільний), потім розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
- Банки укутуємо і залишаємо так до повного остигання, потім забираємо на зберігання.
Смачно дуже! Приємного апетиту, дорогі друзі!
Джерело:
zhyttia.com.ua