Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
26 Липня, 2022
Приготувала на пробу так сподобалося, що закрила відразу 10 банок! Простий рецепт і незвичайний інгредієнт!
Нам знадобиться на 2 баночки по 720 мл:
- помідори 1 кг 200 гр
- яблука 400 гр
- морква 400 гр
- болгарський перець 400 гр
- чилі перець 2 шт (червоний або зелений)
- часник половина головки
- цукор 5 ст.л
- сіль 3 ст.л
- олія соняшникова 50 мл
- оцет 70% 2 ст.л
Приготування:
- Помідори пропускаємо через м’ясорубку або використовуємо блендер. Масу відразу переливаємо у каструлю.
- Яблука також подрібнюємо будь-яким зручним способом та відправляємо до помідорів.
- Перетираємо в кашу болгарський перець і моркву і додаємо в каструлю до решти інгредієнтів.
- Все ретельно перемішуємо та ставимо каструлю на вогонь. Варимо 40 хвилин на помірному вогні.
- Через 40 хвилин додаємо цукор, сіль, олію та оцет. Добре мішаємо і проварюємо ще 10 хвилин.
- Перець чилі перемелюємо у блендері, а часник натираємо на дрібній тертці.
- Додаємо в каструлю, мішаємо і варимо 5 хвилин.
- Знімаємо з вогню і можна розливати по стерилізованих банках.
- Закручуємо кришками, перевертаємо догори ногами, укутуємо в рушник і даємо охолонути.
Відмінний додаток до будь-якої страви! Це не “Кобра”, особливо гострих відчуттів не буде! Але це смачно!
Підійде тим, хто не любить занадто гостре, але при цьому хоче додати ноту пікантності.
Джерело:
zhyttia.com.ua