Показую як з дешевого оселедця готую закуску “пальчики оближеш”
26 Липня, 2022
Закуска із оселедця «Пальчики оближеш». Назва такої закуски говорить сама за себе. До речі, оселедець я солю сама вдома, так як рідко вдається купити слабосолоний смачний оселедець в магазині. Купую свіжоморожений оселедець, найдешевший і солю в банці відразу по 5-6 шт, потім прибираю в морозильну камеру і коли потрібно дістаю і розморожую.
Інгредієнти:
- Оселедець 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Огірок – 2-3 шт (120 гр)
- Яблуко зелене – 1 шт
- Сметан 15-20% – 300 гр
- Хрін – 1 ч.л.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Соєвий соус – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень кропу – до смаку
Приготування:
- Отже, приступаємо, для даного рецепту мені потрібно 2 слабосоленого оселедця. Розділимо на філе, відрізаємо голову, прибираємо нутрощі, робимо надріз і знімаємо шкірку, беремо за хвіст, перекручуємо і тягнемо у дві сторони. Забираємо кісточки.
- Приготуємо соус: відміряємо 300 грам сметани, у мене жирністю 15%, додаємо хрін із вершками 2 ч.л., додаємо гірчицю 2 ч.л., додаємо 2 ч.л. соєвого оцту, 1 ч.л цукру та перемішуємо. Сіль не додаємо, так як додається соєвий соус і сам оселедець вже солоний. Перемішуємо, соус готовий
- Поріжемо цибулину чверть кільцями.
- Яблуко зелене розріжемо на дві частини, видаляємо середину і наріжемо чверть кільцями.
- Поріжемо 120 г маринованих огірків.
- Оселедець філе поріжемо на шматочки.
- Відправляємо до салатника підготовлені інгредієнти: яблука, цибулю, огірки, рибу, заправляємо підготовленим соусом.
- Зелень кропу нарізаємо і додаємо до салатника, перемішуємо.
- Даємо настоятися хоча б 1 годинку і можна подавати до столу як закуску, з картоплею або просто з хлібом, особливо смачно з чорним.
Джерело:
zhyttia.com.ua