Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина

Приготувала на пробу так сподобалося, що закрила відразу 10 банок! Простий рецепт і незвичайний інгредієнт!

Нам знадобиться на 2 баночки по 720 мл:

  • помідори 1 кг 200 гр
  • яблука 400 гр
  • морква 400 гр
  • болгарський перець 400 гр
  • чилі перець 2 шт (червоний або зелений)
  • часник половина головки
  • цукор 5 ст.л
  • сіль 3 ст.л
  • олія соняшникова 50 мл
  • оцет 70% 2 ст.л

Приготування:

  1. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або використовуємо блендер. Масу відразу переливаємо у каструлю.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  2. Яблука також подрібнюємо будь-яким зручним способом та відправляємо до помідорів.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  3. Перетираємо в кашу болгарський перець і моркву і додаємо в каструлю до решти інгредієнтів.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  4. Все ретельно перемішуємо та ставимо каструлю на вогонь. Варимо 40 хвилин на помірному вогні.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  5. Через 40 хвилин додаємо цукор, сіль, олію та оцет. Добре мішаємо і проварюємо ще 10 хвилин.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  6. Перець чилі перемелюємо у блендері, а часник натираємо на дрібній тертці.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  7. Додаємо в каструлю, мішаємо і варимо 5 хвилин.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  8. Знімаємо з вогню і можна розливати по стерилізованих банках.Аджика на зиму новим способом: простий та незвичайний рецепт оцінила вся родина
  9. Закручуємо кришками, перевертаємо догори ногами, укутуємо в рушник і даємо охолонути.

Відмінний додаток до будь-якої страви! Це не “Кобра”, особливо гострих відчуттів не буде! Але це смачно!

Підійде тим, хто не любить занадто гостре, але при цьому хоче додати ноту пікантності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: