Соковиті котлети “4 сезони”. А ви куштували такі незвичайні котлетки?
26 Липня, 2022
Такі котлетки я люблю готувати і влітку, і взимку. Вони настільки соковиті за рахунок овочів у складі! До таких котлеток навіть гарнір не потрібен. Готуються легко та просто!
Інгредієнти:
- Фарш – 1 кг
- Кабачок – 1 середній (близько 350 грам)
- Картопля – 1 шт
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Хліб білий – 5 скибочок
- Молоко – 50мл.
- Вершкове масло – 3 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Соняшникова олія
Приготування:
- Хліб замочуємо в молоці.
- Фарш у мене готовий. Якщо використовуватимете м’ясо, то прокручуйте разом з овочами.
- Подрібнюємо на м’ясорубці овочі: цибулю, моркву, картоплю та кабачок. Віджатий у молоці хліб теж відправляємо у м’ясорубку.
- Сюди ж додаємо подрібнений часник, 1 яйце, сіль та перець. Все добре перемішуємо.
- Якщо у вас вийшов рідкий фарш, просто натріть на тертці ще скибочку хліба (або додайте панірувальних сухарів).
- З готового фаршу вологими руками формуємо котлетки та обсмажуємо на сковороді з розігрітою олією до схоплювання скоринки з двох сторін. До готовності доводити не треба!
- Обсмажені котлетки викладаємо на лист, у форму для випікання або каструлю (яку можна ставити в духовку). На дно наливаємо трохи води. А згори викладаємо 3 ч.л. вершкового масла.
- Закриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Наші соковиті котлетки “4 сезони” готові! Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки